Италианците - великата нация която пее, когато ужасът от заразата е най-голям (Видео)

13 март 2020 | 16:19
16043
5
Снимки: Getty/Images, Pixabay
5

Нашествието на коронавирус извади на повърхността най-красивите качества на италианския народ!

Докато животът по улиците и площадите на красива Италия е заглъхнал заради обявената общонационална изолация на населението в борбата му срещу коронавирусната епидемия, една малка осиротяла уличка, под небето на Тоскана, привлече вниманието на целия свят.

Видеозапис на хора, които пеят през прозорците си на къщите си в квартална улица в Сиена, Тоскана, се разпространява със скоростта на вирус из социалните мрежи и докосва сърцата на всеки, до който достига. Мнозина нарекоха тази изумителна случка „красив“ акт на човечеството срещу битката му с неизвестното зло.

„Хората от моя роден град Сиена пеят популярна италианска канцонета от домовете си над опустялата улица, за да стоплят сърцата си взаимно по време на карантирана в цяла Италия заради Covid-19“, написа потребителят в Twitter, който публикува видеото.

Песента, озаглавена „Canto della Verbena“ („И докато Сиена спи“), е популярна песен за града, която обикновено се пее, за да изрази местната гордост.

Тя се изпълнява на площада Пиаца дел Кампо, главния площад на града, и традиционно се пее по време на пищните процесии от представители на 17-те градски квартала за повдигане на духа по време на Palio - луда надпревара между члениве на всеки един от кварталите с неоседлани коне.Това е силно патриотична песен, възхвалявала героизма и жертвоготовността на синовете и дъщерите на града през тежките времена на Средновековието.

Потребителите на социалните медии бяха силно трогнати от общото пеене, а немалко от тях признаха, че този великолепен акт на единение ги е просълзил.

„Хората, които избухват в песен, за да повдигат духовете си един на друг по време на тази трагедия, е акт на поразителната сила и красота на човешкия дух“, пише в един от коментарите.Ето и част от реакциите на други потребители, трогнати от записа:

„Това доказва, че, най-вече, по време на трагедия човешкият дух е този, който ни кара всички да се надяваме и да вярваме в доброто. Ние светим най-добре в тъмнината. Благодаря ти, Сиена. Ти ми направи деня."

„Напомня на песните от високите жилища на Ухан в началото на епидемията там. Остани силна, Италия. Моля се за всички вас.“

Припомняме, че преди броени дни Италия постави под карантина близо 60 милиона души и затвори всички магазини, с изключение на магазините и аптеките. Общият брой заразени в Италия вече е 15 113 души и се покачи с над 2600 в сравнение с последния ден. Най-пострадалият регион остава Ломбардия.

Площадът Пиаца дел Кампо в Сиена - най-големият в света

Четете още: Италианска сестра ни разплака: Уморена съм, но оставам до пациентите

Коментари

5 ahmed dogan
  15 март 2020 | 13:37 отговор
 

pedali

 
4 шошо
  14 март 2020 | 15:06 отговор
 

биол.продукт

 
3 Р. с босилека
  14 март 2020 | 15:05 отговор
 

Като приеха толкова много мигранти,ето наказанието,Бог да пази България и православието

 
2 Клаудиа
  14 март 2020 | 14:26 отговор
 

След като разнесоха заразата в Европа

 
1 Еска
  13 март 2020 | 17:35 отговор
 

Ето това е народ! Това са истински ХОРА! Бог да запази този прекрасен народ и страна! И нека спаси и помогне на всички болни и засегнати от воруса! И да позволи на учените да намерят лек и ваксина, за да не ни поразява повече този гаден вирус!

 

Добави Коментар

Най-четени