Извънредно! Затягат сериозно мерките срещу К-19 в София

12 октомври 2021 | 18:08
3027
1
Снимки: Pixabay
1

Заради повишената заболеваемост от COVID-19 в София Столичната регионална здравна инспекция издаде заповед за затягане на противоепидемичните мерки в столицата.

Преустановяват се груповите присъствени извънкласни дейности и занимания, в това число и занятията в езикови и образователни центрове, занимални и места за личностно развитие.

Забраняват се и семинари, изложения и конференции.

На ръководствата на училищата се възлага да предприемат мерки за преминаване на ротационен принцип на обучение в случай че се наблюдава увеличение на заболеваемостта.

Културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти) могат да се провеждат при заетост на местата до 30% от общия им капацитет на закрито.  Настаняване на зрителите ще се извършва на разстояние най-малко през една седалка и при спазване на дистанция от 1.5 м. Носенето на маски в салоните и залите става задължително. 

Не повече от 1 човек на 8 кв.м. със задължителна маска на лице ще се допуска в музеите и галериите.

Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито ще се провеждат без публика. 

Четете още: Внимание! Търси се вице на Луна, Иво Димчев ѝ отказал

Коментари

1 Бивш от МВР
  12 октомври 2021 | 22:21 отговор
 

!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка. Брутално Грозен и Зъл Ссмрадлив Мангал БЕ още малко че те почекам.

 

Добави Коментар

Най-четени