Как Меган Маркъл почете паметта на принц Филип, въпреки че не присъства на погребението му

Съпругата на принц Хари – Меган Маркъл не успя да присъства на погребението на принц Филип на 17 април, но почете паметта на съпруга на британската кралица по друг начин, пише Harper's Bazaar.

Като основна причина в медийното пространство бе изтъкната напредналата бременност на херцогинята с второ дете. Според информацията лекарите били тези, които не позволили на Меган да пътува в състоянието, в което се намира.

View post on Instagram
 

Междувременно световните медии съобщиха, че тя е наблюдавала церемонията от дома си, както и че преди церемонията е изпратила от свое и от името на принц Хари специален венец, придружен с бележка, надписана ръкописно лично от нея.

По идея на двойката декорацията на венеца включвала цветя със специално символично значение по идея на двойката. В него било втъкано растението меча стъпка, един от символите на Гърция, което е препратка към корените на принц Филип, както и морска падуба, представляваща службата на покойния на херцог на Единбург в Кралските военноморски сили.

Венецът е творение на флориста Уилоу Кросли, който и преди това е работил за херцозите на Съсекс. Именно той е аранжирал цветните украси и венци на Меган и Хари за сватбата им през 2018 г., както и цветната феерия за кръщенето на техния първороден син Арчи в замъка "Уиндзор".

Меган Маркъл и Принц Хари почетоха паметта на принц Филип и с послание в официалния сайт на организацията си Арчиуел (Archewell) в деня на смъртта му.

"В памет на Негово Кралско Височество херцога на Единбург, 1921-2021 г. Благодарим за преданата служба. Ще липсвате много на всички", гласеше краткото слово, изписано с големи бели букви на тъмен фон.

View post on Instagram
 


Тя също така публикува и колаж от две снимки на съпруга си с дядо му, заедно с трогателен текст от Хари, посветен на принц Филип.

View post on Instagram
 

Преди броени часове пък Меган изненада последователите си в Инстаграм страницата си, като сподели в нея снимки от погребалната церемония.

View post on Instagram
 

Херцогинята на Съсекс сподели и кадър, на който се виждат многобройните медали на херцога на Единбург, отдавайки уважението си към военната му служба през годините на Втората световна война.

View post on Instagram
 

Четете още: Кейт в ролята на миротворец: Как херцогинята на Кеймбридж отново накара Уилям и Хари да си говорят