Кейт в ролята на миротворец: Как херцогинята на Кеймбридж отново накара Уилям и Хари да си говорят

Може би това е моментът от погребалната церемония на херцога на Единбург, който би направил принц Филип най-щастлив, пише "Дейли мейл".

След края на службата, състояла се в параклиса "Сейнт Джорд", трогателна интермедия между двама разделени братя се превърна в един от най-запомнящите се и емоционални моменти на деня.



Точно тогава принцовете Уилям и Хари изглеждаха така сякаш между тях ледовете са започнали да се топят, коментират от медията. Двамата бяха уловени на излизане от параклиса в миг, в който вървят един до друг.

Това се случва повече от година, откакто двамата бяха видяни за последен път заедно на публично място, както и няколко седмици след скандалното интервю на Меган и Хари с Опра Уинфри, за което се твърдеше, че е предизвикало дълбока ярост у принц Уилям, припомня изданието.



Въпреки това той и Хари излъчваха спокойствие и помирение, докато вървяха един до друг по краткия път от параклиса "Сейнт Джордж" до замъка "Уиндзор". Междувременно Кейт Мидълтън деликатно и тактически бе забавила ход, за да може да се отдалечи от Уилям и така братята да си разменят някоя и друга дума, пише още в статията.

Докато кралските особи излизаха от параклиса, принц Уилям разговаряше с преподобния Дейвид Конър - декана на "Уиндзор", а Хари събеседваше с Кейт зад тях. Първоначално Уилям беше по-напред от съпругата и брат си, но се обърна към тях, за да говори с Кейт, докато Хари обменяше приятелски поздрав с друг член на фамилията. След това Хари настигна брат си и снаха си и така тримата вървяха известно време заедно.



В един момент Кейт деликатно се оттегли, за да говори с графинята на Уесекс и дъщеря ѝ лейди Луиз - оставяйки братята сами, разказва още репортер на "Дейли мейл".

Преди дни източници на изданието разкриха, че Хари се е чувствал доста самотен, тъй като бил посрещнат изключително ледено от роднините си. Това било причината той да се самоизолира в замъка "Фрогмор" - сватбения подарък на кралицата за Меган и Хари. По ирония на съдбата единственият, който изразил съчувствие към него, бил принц Андрю, който най-добре знаел какво е чувството да си аутсайдер, след като името му бе замесено в скандалната афера "Епстийн".



Това не е първият опит на Кейт Мидълтън да сдобри братята. Още след пристигането на Хари именно тя бе тази, която прояви най-голямо отношение към ситуацията и се изяви като миротворец. Според източник на Us Weekly Кейт чувствала, че съпругът ѝ страда от влошените отношения между него и Хари, затова по всякакъв начин се опитвала да повлияе на Уилям той да прости на брат си.

Четете още: Хари се предаде: Говори с Уилям, Кейт Мидълтън играе в негова полза