Автор
Теодор Муховски

Кое трябва да разчистите от бюрото си, за да няма негативна енергия

Често пъти сме затрупани от задачи. В следствие на това бюрата ни са претрупани от нужни и ненужни предмети. Книги, документи, записки, устройства - всички тези вещи могат да са ни полезни, но могат и да са покрити с прах. За да премахнете негативната енергия е важно по-често да правите оборка и да разчиствате бюрото си от ненужните предмети.

Най-важното е да отстраните вещите, които не използвате всеки ден. Замислете се кое ви е полезно и кое не. Предмети, които не са ви необходими, завземат от пространството ви и спират позитивната енергия. По този начин вие се чувствате неудовлетворени, липсват ви свежи идеи и зацикляте на едно и също място. Когато изхвърлите или приберете ненужните вещи от бюрото си, вие разчиствате пространството и креативността ви ще се завърне с пълна сила.

Ако някой колега е напуснал и си е оставил неговите вещи върху бюрото, което използвате, най-добре е да намерете време да ги преподредите и да премахнете ненужните неща -химикалки, сувенири, плакати и други. Няма смисъл да пълнят и без това ограниченото ви пространство.



Без компютри и подобни устройства днес е почти невъзможно. Но малцина са наясно, че когато те стоят на бюрото ни без да се използват, изсмукват енергията и вредят на здравето ни.
Какво да направите, за да избегнете това:

-преместете лаптопа под бюрото, най-добре е да бъде позициониран отляво.

- Ако ползвате стационарен компютър с клавиатура, отделете клавиатурата на друго място, защото заема излишно място. Ако нямате такова, преместете я възможно най-близо до тялото ви. Идеята е да се освободи средната част на бюрото, там енергията трябва да преминава свободно.
- оставете снимка до монитора или нещо, което е свързано с план и цел
- сложете снимка на желан мъж, сватба или пътуване в екзотична дестинация. Намерете нещо поощрително - медал, грамота и я сложете до устройството, на което работите.



Спрямо фън шуй местоположението на всеки предмет има значение, затова трябва да се ръководите от вашия естетически усет.

- оставяйте мобилния телефон в най-горния десен ъгъл на бюрото. По този начин ще привлечете много нови клиенти и потенциални приходи.
- Папката със проектите дръжте в дясната централна половина от бюрото, за да се постигнете успех.

- В долния десен ъгъл поставете снимка на ментор, треньор, идол или на някого, на когото подражавате. Там е центърът на покровителите и така ще черпите енергия от тях.

- Освободете центъра на бюрото, нека да е празно.

- На най-горния ляв ъгъл поставете монети, ако искате да привлечете пари, е центърът на благополучието. За повече късмет сложете талисман и свежи цветя.

- В средата, отляво, е подходящо място за семейна снимка, за да подсилите центъра на семейството и да не позволите на работата да го измести от приоритетите ви.

- В най-долния ляв ъгъл, в центъра на знанието, сложете речник, книга или справочник.

Не прекалявайте с шарените аксесоари



Колкото и приятни да си се струват шарените листчета за бележки, разнообразните поставки за мишки и всякакви многоцветни аксесоари, не прекалявайте с тях. Прекалено ярките цветове ще ви натоварят допълнително и ако отвсякъде сте се заобиколени с подобни, те ще доведат до допълнителен стрес.
От съществено значение е да си избирате здрав стол и здраво бюро.
Опитайте да спазвате гореизложените съвети и успехът няма да закъснее!

Четете още: Тест с пръст, чрез който може да разпознаете лошо и старо месо