Автор
Антония Дамянова

Когато една жена застане между братя: Принц Уилям блъснал Хари на земята заради Меган Маркъл

Принц Хари разкри грозна сцена, разиграла се в дома му в Лондон между него и принц Уилям през 20219 г. Той обвини по-големия си брат в акт на насилие по време на свада, възникнала между двамата заради Меган Маркъл.

Това става ясно от откъс от предстоящата автобиографична книга принц Хари „Spare“, публикуван във в. "Гардиън". Според информацията Уилям хванал за яката по-малкия си брат и го съборил на пода.



По-малкият син на крал Чарлз III е в хладни отношения със семейството си. Сега, според откъс от автобиографичната му книга, която трябва да излезе на 10 януари, той обвинява Уилям, че го е блъснал, вследствие на което Хари паднал на земята.

Повод за избухналия спор бил фактът, че Уилям наричал Меган „невъзпитана“ и „труден характер“. По време на кавгата Уилям хванал брат си за яката, разкъсал я и проснал Хари на земята. "Паднах върху купата на кучето, която се счупи и парчетата се врязаха в гърба ми", разказва Хари в книгата си.



От падането Хари получил драскотини и синини по гърба си. Докато лежал на земята, помолил брат си да си тръгне. Уилям не се извинил веднага.

Припомняме, че принц Хари и съпругата му Меган се отказаха от привилегиите и задълженията си към кралското семейство в началото на 2020 г. и заживяха в Калифорния, САЩ. От тогава до сега двойката критикува многократно британското кралско семейство в свои интервюта, както и в биографичната документална поредица, излязла наскоро в платформата "Нетфликс".



Херцозите на Съсекс обвиняват принца и принцесата на Уелс, че са в основата на негативния им медиен образ, защото искат само те да са в центъра на медийното внимание. През март 2021 г. Меган и Хари обвиниха кралското семейство в расизъм и липса на чувствителност.

В мемоарите си Хари отбелязва, че големият му брат се държал прекалено изразено като престолонаследник, без да си дава сметка, че това наранява брат му, карайки го да се чувства като "резерва".

В този контекст, заглавието на книгата "Spare" ("Резервен") идва от реплика, изречена от баща им пред покойната майка на принцовете – принцеса Даяна. При раждането на Хари Чарлз казал, че е свършил работата си, защото вече имат и престолонаследник, и резерва.

Преди броени дни в интервю за ITV, което ще бъде излъчено на 8 януари, принц Хари заяви, че би искал да възстанови добрите отношения с баща си и брат си.



Засега обаче отношенията помежду им далеч не изглежда да са постигнали каквото и да било затопляне.

В документалната поредица, разпространена от "Нетфликс" през декември, Хари и Меган обвиниха кралското семейство в лъжи. В лентата Хари твърди, че Уилям му крещял по време на семейно събиране през 2020 г. в присъствие на покойната кралица Елизабет Втора.

Четете още: Лиз Хърли разкри дали е правила секс с принц Хари