Автор
Антония Дамянова

Короната на Великобритания пред нов удар: Друг член от кралското семейство крои мемоари

Кралското семейство на Великобритания продължава да се тресе под ударите на собствените си членове. Пореден такъв подготвя друг представител на височайшата фамилия в лицето на принц Андрю.

Вторият син и трето дете (след Чарлз III и принцеса Ан) на кралица Елизабет II и съпруга ѝ принц Филип загуби всичките си военни титли и чинове, след като секс скандала покрай американския банкер Джефри Ипстейн, накърни имиджа и достойнството му.



През декември миналата година медиите гръмнаха с новината, че Чарлз III е изгонил по-малкия си брат от Бъкингамския дворец, забранявайки му да държи офис в лондонската резиденция.

Днес херцогът на Йорк живее извън кралския двор, надявайки се, ако не да изчисти името си, то поне да изгради нова кариера. И ако не друго, то със сигурност сега има повече време да черпи идеи от живота на племенника си – принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, с която градят живот отвъд Океана.



Според вътрешен човек по-малкият брат на краля е насочил око към някои бизнес и благотворителни дейности. „„Андрю е по-малко притеснен от загубата на титли и официални кралски роли, отколкото хората си мислят. Той мисли как да изгради нова кариера. Следеше внимателно всичко, което Хари и Меган правеха в Америка“, казва източникът, припомняйки, че съвсем скоро Андрю възнамерява да напише мемоари по примера на принц Хари.

По този начин херцогът на Йорк се надява да възвърне поне малко от предишната си репутация и да изчисти името си, след като бе обвинен в изнасилване от Вирджиния Джуфре.

Според източник близък до Андрю подобна идея е била далеч от мислите на принца преди смъртта на майка му Елизабет II. Известен факт обаче е, че бившата му съпруга Сара Фъргюсън също публикува мемоари в две части – My Story Finding Sarah. Тя има контакти с издателство и може да му съдейства в тези негови планове, отбелязват британските медии.

Четете още: Отлъченият принц Андрю просълзи света с това обръщение към покойната кралица Елизабет II