Кралица Елизабет сложи розово червило и отиде на конни надбягвания, чака 11-месечното бебе на Меган и Хари през юни

Кралица Елизабет II се появи на конни състезания в неочаквано добра форма. Припомняме, че Нейно Величество не присъства на откриването на парламента по-рано заради проблеми с придвижването. Оттогава тя изпълнява задълженията си от местоживеенето си – замъка Уиндзор.

На събитието под надслов Royal Windsor Horse Show 96-годишната владетелка на Великобритания, която скоро ще навърши 70-годишнина от възкачването на престола, беше в удивително добро настроение и сияеше с ослепителна усмивка почти през цялото време, отбелязват британските медии.

Тя беше с ярко червило, слънчеви очила и тъмносиня жилетка. От прозореца на своя Range Rover монархът разговаряше оживено с няколко души, за които се смята, че са официални лица.

Макар да се придвижваше с помощта на бастун, добрата форма, в която се появи кралицата, направи впечатление на наблюдатели и на присъстващи на събитието, които не спираха да я снимат с телефоните си.

Малко по-късно, под аплаузите на насъбралата се по трибуните тълпа, която я посрещна на крака, Елизабет II зае мястото си. Предполага се, че няколко от конете на кралицата участват в събитието, което се провежда в частната територия на замъка Уиндзор.

Състезанието Royal Windsor Horse Show е организирано за първи път през 1943 г. и оттогава продължава да се провежда всяка година и сега е единственото шоу в Обединеното кралство, което е домакин на международни състезания в три дисциплини.

По време на конното шоу в Уиндзор, което се състоя в дните от четвъртък до неделя миналата седмица, се проведе и спектакълът „Галоп през историята“, в който взеха участие повече от 500 коне и 1000 изпълнители. Представлението бе по повод платинения юбилей на Елизабет II като кралица на Великобритания.

Кадър от шоуто, представящо различни исторически периоди

В още по-жизнерадостно настроение кралицата се появи във вчерашния ден от конната феерия, на която се появи и Том Круз, който анонсира представянето на Кралската конна артилерия, а Хелън Мирън изпълни кратък откъс на сцената. Актрисата изигра Елизабет I в едноименния филм и Елизабет II в "Кралицата". Двамата актьори бяха част от звездния състав, поканен специално за конното тържество в чест на 70-годишния юбилей на Елизабет II като кралица. Пред ITV звездата от „Топ Гън“ и „Мисия невъзможна” сподели за кралицата, че е „жена, към която изпитва изключително възхищение“.

"Това, което е постигнала, е историческо. Тя се е срещала с президенти, световни лидери, хора от всички сфери на живота. Не само американците, но и светът познава достойнството, предаността и добротата ѝ - това винаги съм чувствал относно нея. Тя е преминала през история, която е просто изключителна през последните 70 години", добавя той.

Наметната със сив шал около раменете, от който блещукаха пришити бляскави камъчета, кралицата се настани в кралската ложа, прие почетния караул с участието на гвардията на Coldstream, полка на RAF и Кралския флот, докато се изпълняваше националният химн.

В един момент Нейно Величество дори бе забелязана да си поставя нов слой червило на устните.

Междувременно стана ясно, че принц Хари и съпругата му Меган Маркъл ще уважат лично с присъствието си юбилея на кралицата. След няколко седмици на съмнения и предположения херцозите на Съсекс официално потвърдиха, че ще пристигнат в Лондон през юни с 3-годишния си син Арчи и 11-месечната дъщеря Лилибет.

Дългоочаквана среща на на кралица Елизабет II с нейната правнучка ще се състои, предава OK Magazine. Говорител на двойката каза: „Принц Хари и Меган, херцог и херцогиня на Съсекс, са щастливи и горди да се присъединят този юни, заедно с децата си, в честването на платинения юбилей на кралицата“.

Не всичко обаче е толкова просто. Вече е известно, че двойката няма да се появи за фотосесия на балкона на Бъкингамския дворец с кралицата и други членове на кралското семейство.

„След внимателно обмисляне, кралицата реши, че тазгодишната традиционна изява на балкона в четвъртък, 2 юни, ще бъде ограничена до Нейно Величество и онези членове на кралското семейство, които в момента изпълняват официални обществени задължения от името на кралицата“, се казва в документа на двореца.

Четете още: Залезът на една епоха: Кралицата се оттегля