Харви Уйнстийн, който е в центъра на огромен секс скандал, възнамерява да лекува сексуалната си зависимост в центъра за рехабилитация "Медоус" в Уикънбърг, Аризона. Днес ще ви разкажем повече за клиниката, в която между другото не едно или две холивудски величия са търсили спасение. В нея са се лекували Тайгър Уудс, Селена Гомес, Кейт Мос, Донатела Версаче и др.

Този рехабилитационен център, който е специализиран в лечение на всякакъв вид емоционални състояния и разстройства, се простира върху 14 акра в аризонската пустиня, а престоят в него за един месец струва 37 000 долара. Капацитетът на клиниката е 28 души, които трябва да са под постоянно 24-часово наблюдение. В центъра се прилагат всякакви видове лечение - както по-традиционни, така и по-нестандартни. Смята се, че програмата на Уайнстийн ще включва езда, йога, медитация и изкуства.

Експерти посочват, че има и програми за лечение на сексуална зависимост, които залагат на антидепресанти, успокоителни и други подобни медикаменти, които трябва да потиснат сексуалните нужди. В случая с Уайнстийн не е ясно точно какво ще бъде приложено, но самият той каза пред „Ню Йорк таймс“, че „по време на това пътуване ще опознае себе си и ще укроти демоните си“. Припомняме, че светът на Уайнстийн, един от най-влиятелните продуценти в света, буквално се срина след като на бял свят излязоха подробности за сексуалния тормоз, който той е упражнявал върху доста холивудските актриси. Впоследствие над 30 жени обявиха на всеослушание, че са били жертви на Уайнстийн, като четири дори го обвиниха в изнасилване.



А ето и кога и от какво са се лекували някои звезди в известната клиника:


През 2010 г. Тайгър Уудс се лекува от зависимост към викодин. Викодинът е комбинация от двата обезболяващи продукта хидрокодон и парацетамол за намаляване на умерена до силна болка.

През 2014 г. Селена Гомес също е пациент на клиниката, но причината за влизането й е не е ясна.

Кейт Мос влиза в рехабилитационния център през 2005 г., след като е заснета да смърка кокаин.

Ел Макферсън е приета в клиниката през 2003 г. за лечение на следродилна депресия.

Донатела Версаче постъпва през 2004 г., също за лечение на зависимост към кокаин.