Автор
Woman.bg

Любовта между Джон Ленън и Йоко Оно оживява във филм

Една от най-големите любовни истории в света на шоубизнеса, която промени завинаги легендарната банда Бийтълс – Джон Ленън и Йоко Оно. Музикантът се влюбва до болка в певицата с чудато лице, а според някои тази любов е причината за края на групата, която успя да преобърне музиката през 60-те. Разпадането на Бийтълс бе краят на една ера, а покойният Джон Ленън светът не може да прежали и до днес. Дори и години след смъртта му любовната история с Йоко остава една от най-емблематичните, които светът познава. Затова тя ще бъде пресъздадена във филм, режисиран от канадеца Жан - Марк Вале.



Красивият романс започва в средата на 60-те, когато групата е в зората на обещаващата си кариера. По това време Джон е все още обвързан с първата си жена Синтия, от която има син. Но с нарастването на известността му, бракът им претърпява срив, съпроводен и с тормоз от страна на Ленън. Химията между него и Йоко Оно се заражда, малко след като се запознават. Певицата предприема първата крачка и двамата се отдават на страстни нощи заедно. Любовта им е изпепеляваща и успява да доразруши брака на Джон с първата му съпруга.

View post on Instagram
 

Йоко играе главна роля не само в интимния живот на Ленън, двамата прекарват огромна част от времето си заедно и в студиото. През 1969 г. двойката сключва брак и любовното им приключение продължава. Джон е толкова пленен от любимата си, че посвещава много повече време на нея, отколкото на музиката.

View post on Instagram
 

Любопитен факт е, че още преди сватбата им Йоко Оно е успяла да повиши напрежението между членовете на Бийтълс и дори се твърди, че има сериозен принос за окончателния им разпад през 1970 г. Причината за това е непрестанното ѝ присъствие на репетициите и записите на бандата - нещо, което половинките на другите членове никога не правят. Освен това тя си позволява да се намесва в творческия процес, дори изразява остро мнението си, когато не одобрява това, което чува. И това е било само началото на оттеглянето на Джон Ленън от активната музикална дейност с приятелите му. Той постепенно заменя часовете в студиото с организирането на протести заедно с любимата си, тъй като тя е известна като заклета пацифистка, която призовава света да спре да воюва.

View post on Instagram
 

Любовта между Джон Ленън и Йоко Оно продължава до смъртта на музиканта. Той е прострелян на 8-и декември 1980 г. Двамата имат син, който носи името Шон Ленън.

Сред продуцентите на филма, описващ тази красива романтична история, ще бъде и самата Йоко. Лентата все още няма заглавие, но със сигурност продукцията ще е впечатляваща и трогателна, тъй като Оно не спира да обича Джон и до днес...

Четете още: Децата във Финландия учат най-малко, а са най-умни. Защо?