Автор
Антония Дамянова

Развод ще има: Меган и Хари обявиха край на книгите и скандалните интервюта срещу кралското семейство

Принц Хари и Меган Маркъл ще престанат да правят документални филми за Netflix, да издават мемоари и да дават интервюта, в които критикуват кралското семейство. Това твърдят вътрешни източници, според които и двамата не могат "нищо повече да кажат".

След повече от три години, откакто херцозите на Съсекс решиха да напуснат кралския живот във Великобритания и да заминат за Калифорния, САЩ, двойката ще се оттегли от светлините на прожекторите.

Рязката промяна в тази посока идва след бомбастичното им интервю с Опра Уинфри през 2021 г., шестепизодната документална поредица за Netflix, наречена "Хари и Меган", излъчена миналата година, както и разобличаващия мемоар на принца със заглавие Spare ("Резервният").



Всички тези изяви включваха яростни нападки към членове на кралската фамилия, включително крал Чарлз III, кралица Камила, принцът и принцесата на Уелс, както и самата институция в по-обширен план.

Сега двойката планира да поеме роли, които са по-далеч от вниманието на обществеността.

"Този период от техния живот приключва – двамата нямат нищо повече за казване", сподели източник, близък до двойката, пред The Sun.



Меган Маркъл и принц Хари бяха подложени на серия от критики на няколко пъти след техните публични разкрития.

В епизод на анимационния филм South Park например, двамата бяха силно осмяни от авторите. В серията Хари и Меган са изобразени като принц и принцеса на Канада – млада кралска двойка, която силно иска поверителност, но в същото време привлича внимание върху себе си.

View post on Instagram
 

В анимацията рижавият принц и неговата съпруга, нарисувана в пепеляворозов тоалет, с който Меган се появи през 2018 г. по време на Парада на знамената, се появяват в тв интервю, в което представят книгата на принца – Waaagh (английски жаргон на думата "война"). Корицата на въпросния труд силно прилича на мемоарите на Хари – Spare.

Самият принц Хари отрече наскоро, че в интервюто си за ITV с Том Брадби по-рано тази година е обвинил членове на кралското семейство в "расизъм", обвинявайки британската преса в лъжа.

Решението да се оттеглят от създаването на документални филми и книги идва по-малко от две седмици след като Хари и Меган заявиха, че са се озовали в "почти катастрофално" преследване, предизвикано от папараци по улиците на Ню Йорк.

Представител на херцозите тогава посочи, че принцът, неговата съпруга Меган, както и майката на Меган – Дория Рагланд, са били жертви на "непрекъснато преследване с коли, продължило повече от два часа", след като тримата напуснали церемонията по връчване на наградите "Жени с визия".

Четете още: Началото на края: Хари е потърсил адвокат за развод с Меган