Автор
Ева Григорова

Майката на малкия Саша: Нашият малък ангел вече е в рая

Майката на 4-годишния Саша, който изчезна преди близо месец, съобщи че за съжаление детенцето е открито мъртво.

Саша изчезна на 10 март, след като той и баба му се опитали да избягат от настъпващите руски войски, докато напредвали към тяхното селото. Тогава неговата майка– 25-годишната Анна Яхно, отчаяно търсеше помощ чрез социалните мрежи.

„Нашият малък ангел вече е в рая. Душата му вече намери покой“, написа във фейсбук Анна.

„Благодаря на всички, които повярваха, които помогнаха в търсенето, благодаря на всички за вашите молитви и вяра, благодаря ви за подкрепата,“ допълни тя.

След руската инвазия в Украйна киевчанката Анна изпратила 4-годишния Саша при 60-годишната му баба Зоя в село край Киев. "Те бяха в малко селце само с два магазина. Два дни след началото на войната доставките спряха, храната свърши, спряха и тока. Три пъти се опитахме да ги изведем оттам с кола, но заради обстрел, се налагаше да се върнем в Киев. На 7 март заедно с други хора от селото свекърва ми решила да се опитат да избягат с лодки през река Днепър, тъй като пътищата бяха блокирани", разказва майката.

За нещастие лодката, в която имало 8 души, се преобърнала. Сред тях имало и украински офицер от специалните части. Не е ясно дали лодката е била обстрелвана, което е причинило преобръщането ѝ. Тялото на 60-годишната Зоя е открито на следващия ден заедно с трупа на още една жена.

Анна през цялото време се надявала на чудо и отново да бъде заедно с детето си.

„Нищо от това нямаше да се случи, ако не беше войната. Причините за това бяха руските войски. В лодката имаше осем души,“ споделя тя.