Майката на убитата Евгения към зет си: Изрод! Как да кажа на сина ти, че си убил майка му?

С викове "убиец", "изрод" опечалената майка на удушената от собствения си съпруг Евгения посрещна убиеца на дъщеря си пред съдебната зала днес. Ридаейки, тя попита зет си как да каже на сина му, че баща му е убил неговата майка.

Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста 36-годишния Орлин Владимиров и 6-.годишният му баща Пламен, обвиняеми за жестокото убийство на 33-годишната Евгения Владимирова в столичния жк "Лагера". Мярката за неотклонение "задържане под стража" на двамата бе потвърдена от тричленен състав на Софийския апелативен съд.

В средата на октомври младата жена беше обявена за изчезнала именно от съпруга ѝ Орлин. Пред полицаите мъжът обяснил, че Евгения тръгнала за фитнес в съседен столичен квартал, но след това не се прибрала, а телефонът ѝ бил изключен. Близо месец продължи издирването на жената, която е майка на 6-годишно момченце. Преди 10 дни разследващите откриха тялото на Евгения Владимирова, натъпкано в куфар, изхвърлен в хвостохранилище край Перник.

Първоначално бяха задържани съпругът, свекърът и свекървата на младата жена, но след това обвинения бяха повдигнати само срещу двамата мъже.

До жестокото деяние се стигнало след скандал между съпрузите, най-вероятно предизвикан от ревност. По това време момченцето било на детска градина. Орлин се нахвърлил на Евгения и започнал да я души с ръце. Жената припаднала. По думите на Владимиров той си помислил, че я е убил. Омотал четири пъти главата ѝ във фолио, като покрил устата и носа. В този момент жената била жива, макар и в безсъзнание. Загубила е живота си вследствие на задушаване с фолиото.

Съдът отказа да назначи медицинска експертиза за здравословното състояние на Пламен Владимиров, тъй като то е ясно, а хроничните заболявания на обвиняемия не са пречка той да получава необходимата медицинска помощ в ареста, включително и когато се налага спешна такава. Бащата, който е обвинен в сътрудничество при убийството на Евгения, през цялото време се оплаквал от своето здравословно състояние и изтъквал нуждите си в съдебната зала.

За същото говорел и обвиняемият за удушаването на Евгения неин съпруг Орлин. Той не поискал нищо за себе си, но настоявал баща му да бъде освободен от ареста. Съдът мотивира отказа си да изпълни молбата му, акцентирайки върху тежестта на умишлено извършеното престъпление, високата обществена опасност на деянието, както и продължаващата опасност обвиняемите да извършат друго престъпление, ако бъдат пуснати от ареста.



Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Четете още: Колежка на убиеца на Евгения: Той я издигаше на пиедестал, тя беше неговият смисъл