Медицинска сестра спаси в прегръдките си 3 новородени от чудовищния взрив в Бейрут (Снимка)

Въздействащ кадър на медицинска сестра, прегърнала три новородени по време на мощния взрив в Бейрут, обиколи интернет и трогна света.

Фотожурналистът Билал Джавич бил в дома си, когато чул мощната експлозия, при която загинаха над 150 души и над 5000 са ранени. Всичко около него се люлеело като при земетресение.

„Веднага излязох, следвах дима, докато не стигнах до пристанището“, споделя той пред Си Ен Ен. "Професионалната интуиция" го завела в болница "Ал Рум", в района на Ашрафие, който бил силно опустошен от взрива.

Това, което видял там, било нещо невероятно. „Насреща си останах изумен, когато видях една медицинска сестра, която прегръща три новородени бебета. Забелязах спокойствието в очите ѝ, което контрастираше на заобикалящата атмосфера наоколо. Само на метър от нея имаше загинали и ранени хора“, разказва Джавич пред медията.

„Тази удивителна жена сякаш притежаваше в себе си някаква скрита вътрешна сила, която ѝ позволяваше да се самоконтролира и да спаси тези деца. Такива хора изпъкват във време на жестоки и мрачни ситуации“, допълва още фотографът.

Жената споделила на Джавич, че била в родилното отделение по време на взрива. Ударната вълна я съборила на земята и тя изпаднала в безсъзнание. Когато се свестила, „носела в ръце трите новородени дечица“.

Уви, не всички в болницата имали късмета на мъничетата. При инцидента в нея са починали дванайсет пациенти, двама посетители и четири медицински сестри. Други двама са в критично състояние. Около 80% от болницата е разрушена и повредена, включително и 50% от нейното оборудване.

Благодарение на младата медицинска сестра трите бебета и майките им са изведени незабавно от сградата и настанени в друга болница.

Четете още: Глад, разрушения, трупове и порноактриси: Бейрут, какъвто никога не сте го виждали! (Снимки)