Меган Маркъл триумфира! Спечели делото срещу британски таблоид

Меган Маркъл вече може да си отдъхне. Съпругата на принц Хари триумфира в делото срещу британския таблоид "Мейл он сънди", който бе обвинен от нея в накърняване на личната неприкосновеност.

Припомняме, че изданието публикува откъс от лично писмо до баща ѝ, без да се допита до мнението на херцогинята.

В решението на съдия Марк Уорби се казва, че издателят "Асошиейтед нюзпейпърс" е злоупотребил с лична информация на херцогинята на Съсекс.

Това е голяма победа за бившата актриса, която заведе дело срещу издателя за нарушение както на неприкосновеността на личния ѝ живот, така и на авторските ѝ права заради пет статии във в."Мейл он сънди" на сайта "МейлОнлайн" от февруари 2019 г. Те съдържаха откъси от нейно ръкописно писмо, изпратено до баща ѝ Томас Маркъл след сватбата ѝ с принц Хари през 2018 г.

По преценка на съдията решението по част от иска, засягащ авторските права, ще бъде взето отделно. "Всички ние губим, когато дезинформацията се продава по-добре от истината", коментира доволната от изхода на делото Маркъл.

Междувременно стана ясна и причината, поради която амераканката е отказала да придружи съпруга си на традиционния парад в Лондон за отбелязване на 95-годишнината на Елизабет II през юни, който малко по-късно ще бъде последван от честване на 100-годишнината на принц Филип, съпруг на кралицата.

Потвърждението, че Меган не иска да лети до Острова, дойде от кралския биограф Омид Скобии - автор на книгата за херцозите на Съсекс - "Да намериш свободата". "Нито Меган, нито Хари са ваксинирани и плановете на Меган за пътуване все още не са напълно ясни. Херцогинята не би искала да е далеч от Арчи и би било много трудно за нея да е с малко дете навсякъде, по време на обиколката си в страната, предвид ситуацията около пандемията, посочи той пред OK! Magazine.

За разлика от съпругата си обаче принц Хари няма търпение да се събере със семейството си след дългата раздяла, категоричен е Скоби. Според него Меган ще компенсира липсата си, като изпрати на кралицата голям красив букет за рождения ѝ ден и ще помоли Арчи да ѝ помогне с написването на пощенската картичка.

Четете още: Сестрата на Меган Маркъл издава книга с цялата истина за херцогинята