Меган отвръща на удара: забрани на британската преса да пише лъжи

Принц Хари и съпругата му - Меган, сложиха край на връзките си с четири от най-влиятелните таблоида във Великобритания.

Херцозите, които се оттеглиха от официалните си ангажименти към кралското семейство миналия месец, изпратиха писмо до редакциите на вестниците "Сън", "Дейли мейл", "Дейли експрес" и "Дейли мирър" в неделя, в което оповестиха новата си политика спрямо тях.


С това горепосочените издания вече няма да имат право да получават актуална информация и снимки от кралската двойка, а журналисти, работещи за тях, няма да бъдат допускани до свързани с Меган и Хари медийни събития.

"Нашата цел не е да избягваме критиката. Не става дума и за спиране на публичния диалог и за цензуриране на добросъвестни репортажи. Медиите имат право да отразяват и да изказват мнения за херцозите на Съсекс, добри или лоши, но те не могат да бъдат основани на лъжи", се посочва в писмото.

Междувременно принцът сподели как прекарва времето си в карантина в компанията на сина си Арчи.


Това се случи по време на видеоразговор, който Хари проведе с представители на организацията WellChild, която помага на семейства и деца в затруднено положение. Организацията съществува от години и принц Хари е неин патрон повече от десет години. Сега обаче нейните усилия са насочени да помагат на засегнатите от коронавируса.

По време на срещата принцът изрази възхищението си към многодетните родители и тези на уязвими на коронавируса деца с придружаващи заболявания. Хари говори и за ежедневието си в самоизолация като баща.

Припомняме, че Меган и Хари помогнаха на засегнатите от пандемията семейства във Великобритания с дарение от над 100 000 долара.

Сумата ще бъде насочена към организацията Feeding Britain и е отделена от средствата, които двойката получи от BBC за излъчването на сватбата им през 2018 г. Още в зората на брачния си живот двамата бяха обявили, че ще запазят парите, за да финансират избрана от тях благотворителна кауза.

Четете още: Вижте как Меган и Хари доставят храна по домовете с маски и ръкавици (видео)