Меган проговори за първи път, откакто напусна Кралицата: Ето какво призна

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл направиха първото си изявление, след като официално се оттеглиха от кралските си задължения.

В публичното си съобщение бившите херцози на Съсекс, които скоро се установиха да живеят в Лос Анджелис, разкриха името на благотворителната организация, която ще подкрепят оттук нататък.



И може би няма да се изненадате, като разберете, че наименованието звучи почти като името на сина на Меган и Хари - Арчи. Или с други думи организацията ще развива добродетелните си дела под званието "Archewell".

“Като всички вас, сега фокусът ни е да подкрепяме борбата срещу глобалната пандемия от COVID-19. Но предвид, че информацията вече започна да се разпространява, бяхме принудени да разкрием историята как всичко се случи”, написа младата двойка в изявлението.


В него двамата поясняват още, че макар и да изглежда, че благотворителната им организация е кръстена на сина им, всъщност той е кръстен на нея.

“Още преди SussexRoyal дойде идеята за думата “arche” – от гръцки тя означава “източник на действие”. Свързахме тази концепция с благотворителната организация, която се надявахме да създадем един ден, но и думата се превърна във вдъхновение за името на детето ни. Да направиш нещо значимо, да направиш нещо важно”, допълват Меган и Хари.

Макар и името "Арчиуел" (Archewell) да е вече патентовано, все още продължава работата върху създаването на организацията. Изявлението си двамата завършват с думите, че се надяват да успеят да задействат плановете си скоро след като пандемията свърши.

Според “The Telegraph” организацията ще функционира като голяма система, която подпомага други избрани благотворителни каузи. От Bazaar пък издадоха, че името е патентовано да се използва и за създаването на подкасти, семинари, лекции и дори филми.

Четете още: Неизпълненото обещание на приц Уилям