Автор
Кристина Кирова

Мистерията се заплита: Разминават ли се фактите по случая с Дебора?

Случаят с обезобразената Дебора, която беше безмилостно нападната от 26-годишния охранител Георги Николаев, сякаш все повече се заплита. Макар и да има доказателства за това кой е извършил деянието и той да е в ареста, разследването продължава. И се изясняват всякакви подробности около отношенията между пострадалата, нападателя и обкръжението им.

Преди няколко дни самата Дебора проговори за пръв път публично, след като случаят придоби популярност и цяла България застана на нейна страна. В кратко видео 18-годишното момиче благодари за подкрепата и споделя, че моментът е много страшен за нея.

В хода на разследването изникват факти около случилото се в онази злощастна вечер. Споменава се вече и името на още един мъж, който е бившият приятел на Дебора. Става дума за Росен, с когото тя е имала връзка, която приключила в края на 2022-ра, след което той заминал за чужбина. Когато се върнал обаче, двамата отново започнали да се срещат. Според майката на Дебора, имали тайна връзка, но според протокола от разпита на Росен, отношенията им са само и единствено приятелски.

Той дори е бил на гости на 18-годишното момиче в същата вечер, само 1 час преди нападението. Според официалната информация, Росен е бил в дома на Дебора между 20-21 ч., а обезобразяването и побоят над нея се е случил между 23-23.30 ч.

Подробност, която до момента не беше известна е, че Георги е успял да влезе в жилището в Стара Загора, защото Дебора редовно забравяла да заключи входната врата. Както се е случило и в онази нощ. Майка ѝ потвърждава тази информация.

Никой от съседите в блока не чул викове и шумове от насилие, единствено съседката, при която Дебора отишла, разбрала какво се случва. При разпит жената обяснила, че Дебора е била обезобразена от раните ѝ течала кръв, а тя изглеждала в шок, не спирала да се движи и да повтаря „нападнаха ме, нарязаха ме, кръвта ми изтича, ще припадна“. Но докато било в апартамента ѝ, момичето твърди, че не изпитвала никаква болка. И едва в болницата разбрала, че има счупен нос, множество порезни рани и охлузвания.

Майката на Дебора знаела, че Георги ѝ е отправял заплахи, породени от жестока ревност. Самата тя е виждала чатове, в които Николаев си позволява брутални заплахи.

Дали съпругата на Георги е знаела за връзката му с Дебора, все още не се знае. Също така тя все още не е коментирала нищо по случая публично. Припомняме ви, че преди дни беше заведено второ дело срещу него за заплахи за убийство.

Четете още: Пореден удар: Тото отново беше безмилостно нападнат за видеоклип