Митко Павлов с гневен пост: Маска в планината - да, но в шибаната чалготека - не...

Радиоводещият Митко Павлов, който скоро се завърна и на малкия екран като водещ на предаването „Събота вечер с Митко Павлов“, публикува емоционален пост във Фейсбук, с който категорично изрази позицията си по отношение наложената вчера заповед маските на открито да бъдат задължителни от четвъртък. Припомняме, че за връщането на мярката се обявиха много лекари и медицински сестри, а причината за това - високият ръст на новозаразени.

Вместо обаче да затвори дискотеки и други нощни заведения, МОН реши да задължи всеки гражданин на страната да носи маски по улици и паркове. Възмутен от мярката, ето какво написа известният журналист.

"Нямам вече прилагателни... Нямам. Маска в парка. Примерно. Когато съм сам. Маска на улицата.

Маска в планината, но маска в ресторанта, в бара, в шибаната чалготека, в която блицваме потните си тела и си повръщаме в скута - не.

Вярно, трудно се шм**ка с маска в кенефа, да не говорим, че по-добре да си пиеш без маска, щот подлизва инак.

Тук няма медицинска логика. Има друга, но медицинска аз не виждам, без да съм медик, разбира се. Но нека да го въведат, ние си го заслужаваме.

Другия път, когато медицински сестри стачкуват, да си го местим в другия крачол. А тва, че за 30 години само се точат кинти и реформи няма - ей го резултата. Лекарите са извън България, а млад човек не вижда мотивация да работи като роб за 800 кинта.

Е тва е ада, а не че няма да има легла или апарати за вентилация. Тех си ги има, но хора ги обслужват. Изказвам лично и непрофесионално мнение "

Нямам вече прилагателни... Нямам.. Маска в парка. Примерно. Когато съм сам. Маска на улицата. Маска в планината :)))) но...

Публикувахте от Mitko Pavlov в Вторник, 20 октомври 2020 г.

Четете още: Маски на открито? Не, не искам! Парче плат да спира емоциите и дъха ми