Автор
Woman.bg

Моника Люински пренася сексаферата си и на малкия екран

Едва ли има някой, който да не помни бурния скандал, който се разгоря покрай пикантната афера на президента Бил Клинтън със стажантката му Моника Люински.

Третият сезон на сериала "Американска криминална история" ще бъде изцяло посветен именно на тази така неувяхваща във времето и пространството история.



Интересното е, че един от продуцентите на предстоящия сезон е не друга, а самата Моника Люински.

В ролята на злощастно влюбената в президента млада жена ще се превъплъти Бийни Фледстийн.

Поредицата е базирана на книгата на Джефри Тубин - "Огромна конспирация: Истинската история на сексскандала, който почти свали президента".

Премиерата на третия сезон на продукцията е обявена за 27 септември 2020 г.

"Поредицата изследва отново най-сложните и поляризирани истории в съвременната история по начин, който e уместен и в същото време развлекателен. "Импийчмънт: Амeриканска криминална история" ще акцентира вниманието си върху емоционалното състояние и пренебрегваните усещания на жените, които са били забъркани в скандала, и политическата война, спускаща дългата си сянка над президентската администрация на Клинтън", споделя Джон Ландграф, ръководител на FX Networks и FX Productions.



Още през 2017 г. бе обявено, че третият сезон ще хвърли светлина върху случая „Клинтън срещу Люински“.

Припомняме, че първият сезон бе посветен на процеса на О. Джей. Симпсън, а вторият – на смъртта на Джани Версаче. Първият получи 22 номинации за "Еми" и спечели 9 статуетки, а вторият бе удостоен с 19 номинации и си тръгна със 7.

Скандалът по аферата "Люински" избухва през януари 1998 г. За аферата им обаче се разбира, след като самата Люински разказва историята на своя колежка в Пентагона, която я записва. Президентът Клинтън категорично отрича да е имал сексуални отношения с бившата стажантка в Белия дом Моника Люински. Самата тя подписва клетвена декларация, с която отрича всякакви взаимоотношения с президента.

На 17 август същата година обаче Клинтън признава пред съдебни заседатели, че е имал "непристойни физически взаимоотношения" с Моника Люински. Внесено е предложение за отстраняване на президента от длъжност, което е отхвърлено от Сената с 55 срещу 45 гласа.

Четете още: Моника Люински: Бях влюбена в Бил и се чувствах предадена