Автор
Woman.bg

Моника Люински: Бях влюбена в Бил и се чувствах предадена

Моника Люински, която мълча точно 20 години за аферата си с президента Бил Клинтън през 1998 г., днес реши да вдигне завесата и да позволи на света да надникне в душата ѝ. В открито и емоционално интервю някогашната стажантка в Белия дом разкрива, че желае да прекрати спекулациите около случая веднъж завинаги.

„Мисля, че 20 години е достатъчно време да нося този товар“, споделя Моника. 45-годишната дама разкрива, че най-много съжалява за болката и срама, които е причинила на близките си и за предателството, което е трябвало да изпита на гърба си. Ето какво казва тя:

„Доверих се и бях предадена. Изгубих толкова години, в които бях сочена с пръст и известна като „Онази жена“. Страдах заради това, че светът ме запомни като младото момиче, чиято уста задоволяваше желанията на могъщ човек. Можете да си представите как се отрази това на професионалния и личния ми живот.“

„Истината е, че за да стигна далеч, трябва да поемам рискове – и лични, и професионални. Трябва да продължа напред и да изкореня всичко лошо от миналото, което е много болезнено за мен“, споделя още Люински.

Дамата, чието име остава в историята заради скандала, поднася официално извиненията си на Хилари Клинтън още през 1999 г., но това съвсем не изчиства имиджа ѝ пред обществото. Тя завинаги остава младото момиче, което правеше орална любов на президента. И до днес Моника продължава да изпитва вина и съжаление за това, най-вече към съпругата на Бил Клинтън.



Днес Люински проявява достатъчно смелост и да заяви, че според нея президентът е длъжен да ѝ поднесе извинение.

„Не съм толкова натъжена от него, колкото за него. Не знам дали той трябва да се извини, но поне трябва да иска да го направи. Трябва да бъде по-добър човек, а ние по-добро общество.“

Моника признава, че и днес би събрала всички сили, за да се извини очи в очи на Хилари Клинтън. Също така не отрича, че е имала дълбоки чувства към президента и дори в разгара на скандала, тя все още е била влюбена в него. Люински се почувствала предадена от Бил, защото живеела с мисълта, че той е загрижен за нея, а годините след скандала тя определя като „живот в Ада“, придружен от посттравматичен стрес. И ако можеше да върне времето назад, всичко щеше да е съвсем различно.

Моника разкрива подробности и около скандалната си рокля, която е изцапана лично от президента в тоалетната на Овалния кабинет. Двамата се усамотили и се отдали на физическото си привличане. След като приключили със сексуалния акт (който се изразявал единствено в орална любов), те се прегърнали, а Моника нямала представа, че роклята ѝ е изцапана. По-късно като видяла петното, решила, че е от спанака със сос, който е изяла същата вечер. Това е свирката, за която Люински съжалява горчиво и до днес, а синият тоалет доби огромна популярност, дори преди 3 години еротичен музей предложи да заплати 1 млн. долара, за да я получи. Любопитен факт е, че минути преди да отидат в банята за секси ласки, Бил подарил на Моника шапка и копие на книгата „Leaves of Grass” от Уолт Уитман, а за нея това означавало много.



Според източници и самата Моника аферата ѝ с Клинтън продължила цели 2 години. Тогава тя бе едва в началото на 20-те си години, а веднага след избухването на скандала Бил категорично отрече да е имал интимни отношения с нея. По негови думи двамата никога не са оставали насаме, още повече да са осъществили сексуален контакт.

Забранената страст, на която Моника дала воля, ѝ струваше спокойното бъдеще, както и уважението на скъпи за нея хора. Но най-много е била разочарована от поведението на Бил след случая:

„Ако искаш да видиш как изглежда властта, гледай как човек дава интервюта самодоволно от десетилетия, без да се притеснява дали ще му бъдат зададени въпросите, на които не иска да отговаря.“

Моника Люински разказва през сълзи, че неведнъж е обмисляла самоубийство и че се е поддала на изкушението, не защото Бил е президент, а защото била ухажвана от човек, който е обичан от всички. И докато скандалът не му попречил да изгради успешна кариера, нейният живот стремглаво тръгнал надолу... Към унижението и страха.

Четете още: Отказах се от мечтите си, но имам татко