Автор
Кристина Кирова

Наоми Кембъл била потресена от Летище София, започват проверки

Супермоделът Наоми Кембъл останала крайно разочарована от посещението си в София, а събитието, което е вгорчило престоя ѝ, се случило секунди, след като кацнала в столицата. Красавицата пристигнала в България с огромно желание заради професионален ангажимент, но уви - останала безкрайно обидена и дори потресена.

Източници от британския таблоид "Дейли Мейл" твърдят, че Наоми се оплакала, след като станала жертва на расова дискриминация. Българските служители на реда подложили нея и целия ѝ багаж на щателна проверка, а по нейни впечатления, това се случило, единствено заради цвета на кожата ѝ.

Манекенката била изключително разстроена, макар и проверката на багажа да е рутинна. От Летище София публикуваха официален отговор след обвиненията, което гласи:

"По повод на публикация в Дейли мейл от днес, свързана с посещение на Наоми Кембъл в България на 19 май, от летище София заявяваме:
Искрено съжаляваме за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София. Днес започнахме пълна проверка на случилото се. В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура.
От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите утре, за да проучим случая напълно."