Наоми Кембъл била потресена от Летище София, започват проверки

12 юни 2022 | 20:29
65677
45
снимки: Getty Images
45

Супермоделът Наоми Кембъл останала крайно разочарована от посещението си в София, а събитието, което е вгорчило престоя ѝ, се случило секунди, след като кацнала в столицата. Красавицата пристигнала в България с огромно желание заради професионален ангажимент, но уви - останала безкрайно обидена и дори потресена.

Източници от британския таблоид "Дейли Мейл" твърдят, че Наоми се оплакала, след като станала жертва на расова дискриминация. Българските служители на реда подложили нея и целия ѝ багаж на щателна проверка, а по нейни впечатления, това се случило, единствено заради цвета на кожата ѝ. 

Манекенката била изключително разстроена, макар и проверката на багажа да е рутинна. От Летище София публикуваха официален отговор след обвиненията, което гласи:

"По повод на публикация в Дейли мейл от днес, свързана с посещение на Наоми Кембъл в България на 19 май, от летище София заявяваме:
Искрено съжаляваме за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София. Днес започнахме пълна проверка на случилото се. В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура.
От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите утре, за да проучим случая напълно."

Още по темата

Коментари

45 Р. Рейгън
  19 юни 2022 | 12:03 отговор
 

Тези номера на капризни измислени ,,примадони" са ясни на всички. Но: първо, защо българските институции се занимават с жълто вестниче като ,,Дейли мейл"; това издава слугинския морал на разни случайни чиновници, сдобили се с власт по служебно положение; второ, такива анонимни злоупотребители с власт има навсякъде, не само в София (мен на два пъти на ,,Хийтроу" ме накараха да си събувам обувките...), като обяснението е ,,съображения за сигурност", и трето, когато сме готови да се откажем от свободата си заради сигурността, това ни чака! Днес са ,,терористични заплахи" и ,,вируси", утре може да е ,,подозрително поведение" или ,,несъответстващ външен вид").

 
44 Диди
  15 юни 2022 | 17:08 отговор
 

Голяма новина! Не ви ли омръзна да пишете глупости.

 
43
  15 юни 2022 | 11:54 отговор
 

Реката не е Рио негро, а Рио афро- американо! Тая чернилка за кво се има - сакън, расова дискриминация - видите ли черен- предимство -или е джендър или е гей! Може да е Лорд Минчев? П..ед.ер..ас..и сър!

 
42 В
  14 юни 2022 | 17:44 отговор
 

Гнусни расисти. Неудобно ми е, че принадлежим към един и същи народ.

 
41 Аз
  14 юни 2022 | 16:42 отговор
 

Мен пък моите сънародници от САЩ не ме допуснаха на перзокенаския полет щото съм бил със запушен нос и съм кихнал два пъти докато чакам на чекинга хахах на кой да се оплача :) идиоти има навсякъде

 
40 Пламен
  14 юни 2022 | 15:06 отговор
 

Проверката е нещо нормално.. Отношението на служителите винаги е било надменно и тешкарско и са без никаква култура особено полицията и това всички го знаем и сме го виждали срамно е че когато ние сме се оплаквали никой не е взимал мерки.. Все пак не сме толкова известни.. Може би трябва да и благодарим..

 
39 ЖЕНА
  14 юни 2022 | 10:05 отговор
 

От личен опит и преживявания знам как грубо и унизително си изпълняват "професионалните задължения и рутинни проверки" българските служители на реда - ганьовци! Предполагам, че тук дискриминацията е не само по цвят на кожата, а и на база пол, което е наистина неприятно! Напълно разбирам Наоми Кембъл и и съчувствам. Това, което не разбирам, са злобните и примитивни коментари по неин адрес. Кога ще станем цивилизовани хора и европейци, а не неандерталци..??!!

 
38
  13 юни 2022 | 19:54 отговор
 

Тя нсли се омъжи за някакъв руски олигарх. Може би са я проверявали от солидарност към Украина...

 
37
  13 юни 2022 | 14:26 отговор
 

 
36 До Наоми Кембъл
  13 юни 2022 | 14:14 отговор
 

Наоми Кембъл трябва да знае, че Великобритания не е член на Европейския съюз и затова нейните куфари са проверени обстойно. Така се прави с всички пътници които идват в страни членки на Европейския съюз от страни извън съюза. тя може би нищо не чувала за Брекзит. Не се коси на България, а на Борис Джонсън който силно желаеше излизането ви от Европейския съюз. Сърди се и на кралицата.

 

Добави Коментар

Най-четени