НАСА: През 2024 г. ще се случи нещо невероятно на Луната

24 септември 2020 | 10:24
4423
1
снимки: Unsplash, Twitter
1

Знаете ли, че докато ние, обикновените хора, живеем със страх от бъдещето и какво ни предстои покрай втората ковид-вълна, някъде някой прави големи планове за развитието на човечеството. И опознаването на Космоса. Добре де, не „някой“, а НАСА.

Днес научихме новината, че космическата агенция възнамерява да възобнови пътуването до Луната, като през 2024 г. там трябва за първи път да стъпи дамски крак. Последната мисия до Луната бе осъществена през далечната 1972 г.

космос, астронавт

От НАСА издават още, че следващата цел ще бъде пътуване до Марс. Но за момента фокусът е върху мисията до Луната, а 2024 г. е определена като възможно „най-амбициозната“ прогноза. Тогава е планирано да бъдат изпратени мъж и жена, които да стъпят върху лунната повърхност.

Според НАСА това ще е голяма стъпка за човечеството по пътя да се изгради постоянно присъствие на Луната и в подготовката за изследване на Марс.


Година по-рано, през 2023-та., благодарение на мисията „Артемида 2“, астронавти ще обиколят Луната, но няма да бъде осъществено кацане.Едно е сигурно – предстоят много интересни открития за човечеството.

 

Четете още: Корона от ужас: пак ни затварят, носим маски поне още година!

Още по темата

Коментари

1 Лилияна миткова таллоне швейцария
  25 септември 2020 | 00:25 отговор
 

Специална молба имам кам НАСА да ме изстрелят сама в рекета за Марс вместо да изпращат робот сас играчка да ме качат в една рекета и да ме изпратят мене за да видя как ще се почуствам

 

Добави Коментар

Най-четени