Знаете ли, че докато ние, обикновените хора, живеем със страх от бъдещето и какво ни предстои покрай втората ковид-вълна, някъде някой прави големи планове за развитието на човечеството. И опознаването на Космоса. Добре де, не „някой“, а НАСА.

Днес научихме новината, че космическата агенция възнамерява да възобнови пътуването до Луната, като през 2024 г. там трябва за първи път да стъпи дамски крак. Последната мисия до Луната бе осъществена през далечната 1972 г.



От НАСА издават още, че следващата цел ще бъде пътуване до Марс. Но за момента фокусът е върху мисията до Луната, а 2024 г. е определена като възможно „най-амбициозната“ прогноза. Тогава е планирано да бъдат изпратени мъж и жена, които да стъпят върху лунната повърхност.

Според НАСА това ще е голяма стъпка за човечеството по пътя да се изгради постоянно присъствие на Луната и в подготовката за изследване на Марс.


Година по-рано, през 2023-та., благодарение на мисията „Артемида 2“, астронавти ще обиколят Луната, но няма да бъде осъществено кацане.

Едно е сигурно – предстоят много интересни открития за човечеството.

Четете още: Корона от ужас: пак ни затварят, носим маски поне още година!