Автор
Весела Георгиева

Наш тенисист, успял да избяга от кошмара в Украйна, със смразяващ разказ за евакуирането си

Българският тенисист Васко Младенов, който бе заварен от военните действия в Киев, благополучно e успял да се евакуира и със съдействието на българското посолство в Украйна и кризисния щаб на Министерство на външните работи, е вече в България.

“Спряхме да заредим на бензиностанция, когато съвсем близо до нас се чу страхотен трясък от стрелба. Не знам какво беше - ракета или танк, но ни се размина. Искам специално да благодаря на шофьорите на автобусите, които са страхотни професионалисти и направиха всичко възможно да се приберем благополучно. Но все още не знам къде се намирам”, коментира Младенов след повече от 50 часа пътуване от украинската столица дотук.

Той и много други българи прекараха 4 дни в хотел срещу нашето посолство и нямаха никаква възможност да излизат. Васил разказа, че времето му минава основно във фитнеса.

Връщането на сънародниците ни в България малко се забави заради комендантския час в Киев и забраната за напускане на града.

"Изстрели, страх, война, убежища, бомби и ракети. Останахме сплотени заедно и се добрахме до дома. Благодаря на правителството на България, на щаба по Евакуацията и на Посолството ни за помощта.
Благодаря на ВСЕКИ ОТ ВАС, който ми пишеше и ме подкрепяше. На всеки, без изключение. Шофьорите ни заслужават медали", написа Васил след завръщането си.

Васил е свързан с Украйна, защото половината от рода му е от тази страна. След като престана да участва в турнири, той работеше в Киев като треньор. Тенисистът е известен отдавна със страстта си към музиката и записва песни (хип-хоп) на български и руски, който също говори като майчин. Преди време дори участва в риалити формат, писа Lupa.