Автор
Ева Григорова

Не е само Джокович! Сара Пейлин е в карантина, но вечеря по ресторанти

Небезизвестната Сара Пейлин не е ваксинирана, а очевидно не е и много по спазването на противоепидемичните мерки. Бившият губернатор на Аляска, която даде три положителни проби за коронавирус в понеделник, се разхожда свободно тези дни из Манхатън и два пъти се е хранила в ресторант.

Въпреки диагнозата Пейлин е била забелязана във вторник вечерта да си похапва в италиански ресторант. Персоналът обаче я настанил навън, тъй като тя не е ваксинирана. Не е известно дали са знаели, че тя е и с положителен тест за коронавирус.

На следващият ден тя посетила друго заведение за хранене. Там 57-годишната Пейлин седяла на маса за петима вътре в ресторанта и била без маска.

Миналата събота пък два дни преди тестът й за коронавирус да се окаже положителен, тя била отново на ресторант, но не на външни маси въпреки изричната забрана за допускане на хора без ваксина в затворени пространства.

Бившата кандидатка за вицепрезидент на САЩ се е чувствала и изглеждала добре, твърдят очевидци.

Заведенията в Ню Йорк, които допускат посетители без ваксини, подлежат на глоба в размер на 1000 долара. Парично наказание не се предвижда за гражданите, които нарушават забраната.

Припомняме, че докато течеше сагата на Новак Джокович в Австралия, стана ясно, че той е имал положителен тест за Ковид, но е посещавал обществени мероприятия.