Нови грации в ансамбъла ни по художествена гимнастика

Независимо, че ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели златен медал на съчетанието с пет обръча на Световното първенство, изглежда се очертава, че ще се готвят сериозни промени.

Наставникът Весела Димитрова, разкри за промени през новия сезон. Тя отбеляза, че освен новите съчетания, които ще бъдат подготвени за Световната купа през април 2019-а, ще има и нови грации.

„Оттук нататък, нови съчетания, нови композиции, нови уреди, нови гимнастички. Кои ще са те, ще видим. Имам осем разкошни момичета, като всяка една може да стане титуляр и мисля да експериментирам. Виждате, че става много труден спортът, постоянно стават контузии и мисля, че трябва да имаме друго ниво на подготовка“, откровена бе Димитрова.

„Конкуренцията е най-хубавото нещо, за което може да си мечтае един треньор“, допълни Весела Димитрова, като подчерта, че много ще се работи с момичетата върху психическата устойчивост. "Искам да са по-артистични", допълни още тя.

Относно представянето им на това Световно първенство, което се проведе на родна земя след 31 години, тя сподели: „Просто бе трудно, толкова искаха да се представят добре момичетата, че това им изигра лоша шега. Иначе бе страхотно изживяване. Те са късметлийки, че изживяха това“, продължи треньорът. Аз още не съм осъзнала, че децата са първи на обръчи в света, малко ми е още трудно да се радвам“.