Автор
Теодор Муховски

Обичаният Брус Уилис се влошава, разпознава само гласа на бившата си

Семейството на любимия на всички хора по света актьор Брус Уилис минава по труден и проблемен път. Повод за това е откритото му нелечимо заболяване – афазия. То е свързано с разстройство на говора, засягащо когнитивните му способности.

Заболяването вече е в доста напреднал стадий и неговото семейство споделя, че актьорът от „Умирай трудно“ се опитва да пребори фронтотемпорална деменция (FTD), която засяга поведението със симптоми, които включват промени в личността, обсесивно поведение и трудности в говора.

Въпреки безнадеждното си състояние, упоритият Уилис е решен да се бори до последно със заболяването си, поради факта, че иска да види внучето си, което предстои да се роди, предава източник, свързан със семейството му.

„Той е сигурен, че новото бебе ще получи най-доброто, което може да му се предложи“, казва източникът. „Всички близки около него знаят, че животът му е в опасност и затова ценят всеки един момент.“

Впечатляващо е, че настоящата съпруга на Уилис, Ема Хеминг Уилис, е създала перфектни отношения с бившата му жена, Деми Мур. Именно Мур е единственият човек, чийто глас Уилис разпознава по телефона.



"Деми е в постоянен контакт с Брус и Ема", предава източникът.

„Тя се възползва от всяка възможност, за да прекара повече време с него. Ако не е до него, тя се обажда по телефона, за да може Брус да чуе гласа ѝ". Семейството на актьора с мъка следи бързото развитие на болестта му, а това определено къса сърцата на всички.

View post on Instagram
 

„За тях е много болезнено да го гледат как се влошава от ден на ден“, разкрива неназованият източник. Въпреки всичко, близките на актьора са облекчени, че най-накрая има ясна диагноза.

„Откакто обявихме „афазията“ на Брус през пролетта на 2022 г., състоянието му прогресира и сега имаме по-специфична диагноза: фронтотемпорална деменция (известна като FTD)“, казва източникът.

Въпреки трудната ситуация Брус Уилис се надява на най-доброто и неговият дух все още не е паднал. Очевидно той все още има сили да се бори, защото иска да прекара повече време с внука си, когото очакват да се появи съвсем скоро.

Да му пожелаем успех в тази нелека битка, той го заслужава.



Четете още: Джъд Лоу отново стана баща - за седми път