Автор
Woman.bg

Пияната учителка от Хисаря: Не съм броила колко чаши вино съм изпила

Пияната учителка, хваната да шофира в нетрезво състояние с 1,85 промила алкохол, отива на съд. Жената ще бъде съдена по бързата процедура. Наказанието, което грози 44-годишната Тонка Драгиева, е от 1 до 3 години затвор и глоба до 1000 лева. Учителката е била и с изтекла шофьорска книжка. Драгиева е преподавател по физическо в ОУ „Климент Охридски“ в Хисаря.
Полицаите спрели учителката случайно, докато извършвали специализирана акция срещу разпространението на наркотици в района на училището.


„Бях пила бяло вино, но не съм броила колко чаши съм изпила. Не е било литри или нещо такова. Пихме до около 4 часа, в 7 часа трябваше да бъда на работа. Спряха ме, слязох си съвсем нормално. Видях каква е пробата и наистина бях втрещена. Взеха ми книжката. Изключително глупава ситуация”, сподели учителката пред NOVA. „Никога не съм си позволявала да идвам пияна на работа, защото все пак работя с деца. Никога и не съм карала пила. За всички години, в които имам книжка, нямам нарушения”, категорична бе Драгиева.

Тя призна, че има здравословни проблеми. „За около година и половина свалих около 40 килограма, тъй като имам проблеми. Попитаха ме дали съм яла и спала. Казах им, че не съм”, обясни преподавателката.
Директорът на ОУ „Климент Охридски” Иван Чавов е изненадан от ареста на подчинената му.

„Това се случва за първи път и това много ни изненада, както мен, така и всички учители в училището. Може би има някакви причини за постъпката ѝ. След тази постъпка тя едва ли би могла да остане при нас. Съдът днес ще реши, но всеки, който има присъда, няма как да преподава”, отсече Чавов.

Четете още: Тайната на любовта на най-старата двойка на света