Автор
Woman.bg

Появи се новият Стивън Хокинг: 9-годишен гений вече завършва университет

Ако случайно още не сте чули кой ще е най-младият студент в света с бакалавърска степен, ние ще ви кажем. Той се казва Лоран Саймънс и е само на, притаете дъх...девет години!

Момченцето, което трябва да се дипломира следващия месец в Техническия университет в Айндховен, е от Амстердам и има IQ 145, съобщава Daily Mail.

View post on Instagram
 


Специалността, в която малкият гений учи, е "Електротехника", но по-интересното е, че целият курс на обучение той е изкарал в рамките само на... невероятните девет месеца!

Към момента към Лоран вали порой от покани, идващи от най-престижните университети в света, с предложението той да продължи магистърската си степен при тях.

„Сред най-големите ни цели са Оксфорд и Кеймбридж", споделят родителите на Лоран. Тяхната амбиция е гениалният им син да завърши докторска степен в областта на роботиката или изследванията на изкуствени органи.

View post on Instagram
 


Роденият преди девет години в Белгия Лоран Саймънс е сравняван от експерти с Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг. Освен с удивителните си познания от света на физиката, Лоран впечатлява и с четирите си чужди езика, които владее до съвършенство.

Саймънс е едва на осем години, когато завършва гимназия, след като взима цялата учебна програма за 18 месеца. Любопитен факт около момчето е, че не родителите му, а неговите баба и дядо са именно първите хора, които забелязали изумителните му интелектуални способности.

View post on Instagram
 


Професор Петър Балтус, който към момента е настоящ преподавател на Лоран, твърди, че детето е поне три пъти по-умно от най-интелигентния студент, когото е срещал в дългата си кариера.

Голямата мечта на Лоран е един ден да стане астронавт или сърдечен хирург, отдаден на професията си да спасява човешки животи.

View post on Instagram
 

Четете още: Стивън Хокинг - светлият ум на бъдещето: Животът би бил трагичен, ако не беше забавен