Принц Албер Втори прави всичко възможно децата му Жак и Габриела да се чувстват защитени и щастливи в отсъствието на майка им прицеса Шарлийн. Тя в момента се лекува в болнично заведение заради емоционално и физическо изтощение. 63-годишният баща обгрижва децата си, за да не чувстват липсата на майката, категорични са експертите по езика на тялото. Той вече неколкократно се появява на публични събития с тях.

View post on Instagram
 

В няколко интервюта напоследък принцът споделя, че играе много по-голяма роля в живота на децата си, откакто майка им не е добре.

„За мен нещата са прости. Семейството ми е приоритет. Разбира се, не за сметка на държавните дела. Надявам се, че всички разбират това. Когато мога да бъда с децата си, съм с тях без колебание“, каза принцът.

По думите му този период в живота на Жак и Габриела е много важен и формира погледа им към света. „Ако единият родител не може да бъде до децата си по медицински причини, другият трябва да е с тях“, категоричен е принц Албер.

View post on Instagram
 

Особено трогателна бе появата на бащата с двете деца на националния празник на Монако преди дни. Жак и Габриела стояха до баща си с рисунки, на които пишеше „Липсваш ни, мамо“ и „Обичаме те, мамо“.

Припомняме, че принцеса Шарлийн не е добре здравословно през последната година. В продължение на шест месеца тя се лекуваше от УНГ инфекция в Южна Африка, а веднага след прибирането си в Монако принц Албер съобщи, че отново влиза в болница за няколко седмици. Въпреки че той опроверга слуховете за разпад на брака им, в медийното пространство продължават да се тиражират спекулациите, че двамата са пред развод, като името на принцесата напоследък се свързва с милиардера Владимир Доронин.