Принц Андрю отива на съд в САЩ по обвинение в сексуално насилие

13 януари 2022 | 17:44
989
4
Снимки: Getty/Images, Twitter
4

Принц Андрю, херцог на Йорк, се изправя пред американски съд по обвинения в сексуално насилие. Това се случва, след като молбата му за отхвърляне на иск, заведен от Вирджиния Джюфре, не бе приета, пише BBC.Той е вторият син (след принц Чарлз) и трето дете (след принц Чарлз и принцеса Ан) на Кралица Елизабет II и Принц Филип.  

Решението е на съдията от Манхатън Люис Каплан. Според съдията, взел решението - Люис Каплан от Манхатън, е все още твърде рано да се прецени дали разсекретено споразумение от 2009 г. между Вирджиния Джюфре и покойния финансист Джефри Епстийн е целяло да освободи от отговорност хора като принц Андрю. Той не е страна по договорката, която според защитата му го оневинява.Адвокатите на херцога на Йорк настояват, че през 2009 г. американката е дала лично съгласие да не завежда дела срещу хора, свързани с Епстийн. Това се е случило при договаряне на обезщетение по заведен от Джюфре иск срещу финансиста.

Адвокатите на обвинителката обаче са категорични, че споразумението важи само за подписалите се под него, но не и "за трети страни". Към момента коментари по повод решението на съдия Капалан не са дадени както от страна на представители на Андрю, така и от такива на ищцата.

Американката Вирджиния Джюфре (38 г.) повдигна обвинение срещу принц Андру в сексуално насилие, посочвайки, че е била жертва на трафик от страна на финансиста Джефри Епстийн, извършен с цел да прави секс с принц Андрю в Лондон, когато е била 17-годишна и непълнолетна според законите в САЩ. Застореното с нея тя изисква от принца финансово обезщетение.

Синът на кралица Елизабет Втора категорично отхвърля всички твърдения на американката. Официално засега не са му отправени обвинения, а съдебната процедура по иска, заведен от Джюфре през лятото, все още е в начален етап.

Американката е една от обвинителките на финансиста Джефри Епстийн, който бе осъден за трафик на непълнолетни за сексуална експлоатация. Той почина в затвор в Манхатън през лятото на 2019 г. В иска срещу принц Андрю Джюфре твърди, че именно Епстийн и негова приятелка са я принудили да прави секс с британския принц.

Четете още: Съсипаха го: Режат сцената с Крис Нот от финала на 'И просто ей така'

Още по темата

Коментари

4 Пхахаха
  14 януари 2022 | 06:04 отговор
 

Бившият принц Андрю, другарката Лизбет Английска вчера му е взела всичките титли до една. Демек, роялната фамилия признава, че са кътали гноен педофил.

 
3
  13 януари 2022 | 22:40 отговор
 

Не искам да защитавам или съдя някого, защото никой от нас не знае истината, но в САЩ определено се е разразил лов на вещици. Оказва, че всеки втори известен мъж е сексуален насилник, съсипват кариерата му за една вечер без никакви доказателства, единствено по обвинения от предполагаемите жертви на нещо случило се често преди десетилетия. Не казвам, че всички те лъжат, още повече че съм жена и съм изключително чувстителна и съпричастна към всички жертви на сексуално насилие, но обвиненията валят като дъжд ежемесечно и то срещу известни пратежоспособни мъже. И защо преди 20 години се е съгласила на тези милиони, защо тогава не е търсила справедливост?

 
 
14 януари 2022 | 06:06

Истината е ясна отдавна, целият американски и британски елит, от Хлъзгавия Били и Доналд та до Йелон Муск и "принц" Анди са ебали малолетни. А ти си обикновена мъжка проститутка, която си мисли, че ще я огрее друго, освен анално изнасилване доживот :)

 
14 януари 2022 | 22:14

Май по-скоро ти гнусно изчадие, което говориш за мъжки проститутки си мечтаеш от сутрин до вечер да те ебат отзад

 
14 януари 2022 | 22:18

Между това да ебеш малотетни (както Вие простако, сте се изразил) по тяхно съгласие и да ги изнасилваш има разлика.

 
14 януари 2022 | 22:19

Това да не е дъщеря ти бе, че така се засегна. Курва като теб

2
  13 януари 2022 | 22:32 отговор
 

Май ще лежи в затвора. Много негри и всякакви утайки го чакат за секс и бой.

 
1 hehe
  13 януари 2022 | 20:56 отговор
 

на мен пък ми е интересно за какъв трафик става въпрос, след като всички тези момичета - непълнолетни тогава, е трябвало да имат разрешението на родителите си, за да пътуват със самолет? Ако е имало злоупотреба и насилие, защо родителите им са били съгласни с тези пътувания?

 
 
еми то е ясно
14 януари 2022 | 06:07

и те са бедни боклуци като тебе и са си затваряли очите за пари и връзки.

 
hehe
14 януари 2022 | 10:47

ох, много ясно, че не мога да се меря по богатство и мъжество с милионерчетата в интернет :)

Добави Коментар

Най-четени