Тръмп избухна: Липсвам ли ви сега?

09 март 2022 | 15:25
7688
4
снимки: Getty Images
4

Доналд Тръмп, който едва се примири с факта, че загуби президентските избори в края на 2020-а и трябваше да освободи Белия дом, за да се настани новият фаворит на САЩ, Джо Байдън, не пести коментарите си за настоящата ситуация с войната в Украйна. И разбира се, критиките си за президента, най-вече заради решенията, свързани с икономическите последствия. Главната причина за подмятанията на Тръмп бе цената на газа, която се е покачила чувствително и достигна рекорд. 

Изречението, което е казвал и преди, гласи: "Липсвам ли ви вече?", бе казано след като Байдън обяви, че прекратява вноса на руски газ в САЩ. А като последствие - цената му скача главоломно. 

Доналд Тръмп е категоричен и че ако той все още беше на власт, войната в Украйна нямаше да се случи. И също така, че страните в Европа не бойкотират вноса на газ от Русия, така както САЩ. 

доналд тръмп

"Само да кажа, че Европа няма да спре доставките на руски газ, както прави САЩ. И както обикновено, Америка ще остане сама, а Европа ще се възползва и ще има фалшиви новини как всички са се обединили с Байдън срещу Русия", бе част от изявлението на Тръмп.

Джо Байдън

В момента цената на газа достига рекорда от финансовата криза през 2008 г. За това допринесе както пандемията, така и икономическите последствия от военния конфликт в Украйна, който все още продължава. Но макар и дейстивята на Путин да срещат категорично неодобрение, много страни не включват спирането на доставки на руски газ в санкциите си. САЩ от своя страна го прави, като разчита на газ от Венецуела и Иран, а цената му продължава да расте.

 

Според Тръмп, моментът който очакваше, за да докаже, че е бил по-добрият президент на САЩ, вече е дошъл. 

Четете още: Любовницата на Путин – шампионката Алина Кабаева, се крие в хижа в Швейцария с четирите им малки деца

 


Още по темата

Коментари

4 ЖалкиНищожества
  11 март 2022 | 19:04 отговор
 

Един луд извън борда на лудите.

 
3
  11 март 2022 | 18:12 отговор
 

Повече от всякога. Но да ви напомня, че преди да напусне управлението Тръмп прие закони, които развързаха ръцете на Пфайзер.

 
2
  09 март 2022 | 17:04 отговор
 

daaaaa nai dobrija prezident i matapcija

 
1
  09 март 2022 | 16:16 отговор
 

даааа

 

Добави Коментар

Най-четени