Тя наистина има огромно сърце: Най-добрата ни плувкиня дари парите от медала си за болно дете

Доброто съществува и чудеса се случват всеки ден, стига да имаме очи за тях. И днес една прекрасна спортистка и голяма гордост за България, Екатерина Аврамова, го доказа за пореден път.

Плувкинята, която от години се състезава в национална отбор на Турция, но продължава да държи рекорд за България в цели 3 дисциплини, направи невероятен жест, който може да даде шанса на едно младо момче да живее. След като стана шампионка на международния турнир Black Sea Cup в неделя, Екатерина реши да дари премията си от състезанието на 15-годишния Николай Витанов, който се бори с тежко онкологично заболяване на костите. Момчето е на лечение в Турция, а дарението на Аврамова ще ускори процеса за набирането на необходимите средства за операция и химиотерапия.

View post on Instagram
 

"Здравето е наи-важното нещо към, което всеки трябва да се стреми. То е наи-голямото ни богатство!
Него не можем да заменим за медали, слава или пари!

През изминалите 16 месеца осъзнах това още по-добре. Понякога колкото и усилия да полагаме и да се стараем, здравето внезапно и изненадващо си отива, така както си отидоха наши близки и приятели!

Участието ми в тазгодишния 4-и плувен турнир Black Sea Cup беше с една единствена цел: да спечеля наградния фонд и да се опитам, макар и с малко, да помогна на едно младо момче. В разцвета на силите си, Ники и семеиството му са изправени пред голяма трудност, а именно борбата с рядка болест, която “изяжда” здравето, усмивката и детството на това дете!

Когато чух за Ники ми стана изключително тъжно, защото никои не заслужава това, камо ли дете!

Надявам се, че макар и малка, моята помощ да бъде от полза и парите от наградния фонд, които спечелих, ще помогнат на Ники и неговото семеиство!

Ако и вие имате възможност, моля не се колебайте и помогнете! Децата ни не трябва да страдат, те са бъдещето ни!", с тези думи Екатерина съобщи за благородния си жест и призова всеки, който може, да помогне за набирането на средствата.

View post on Instagram
 

Четете още: Братовчед на Лорина Камбурова сподели разтърсващата истина за смъртта ѝ