Учен посочи годината, когато хората ще придобият безсмъртие – няма да повярвате колко е близо

22 март 2023 | 13:00
2236
2
Снимки: Instagram, Pixabay
2

Компютърният учен, автор на редица технологични прогнози, изобретател и футурист Реймънд Кърцвейл активно публикува своите предсказания и изчисления в социалните мрежи през последните години. Най-новата му прогноза обаче накара дори скептиците да се замислят. 


Според 75-годишния експерт по информационни технологии, до 2029 г. изкуственият интелект ще придобие самостоятелно съзнание, а до 2045 г. хората ще могат да свържат съзнанието си с него. Това ще доведе до 10 пъти по-бърза мозъчна дейност и постоянна комуникация с компютрите по света. С други думи, човешкото съзнание ще започне да живее в цифров формат. 

Тази прогноза звучи доста плашещо за мнозина. Всъщност през последните няколко години изкуственият интелект наистина се развива много бързо и всяка година става „по-богат“ на знания.

Но Кърцвейл говори и за друго постижение на човечеството – безсмъртието. Ученият е убеден, че до 2030 г. хората ще се научат да удължават живота си с година или повече, благодарение на нанороботи, които ще предпазват от болести.„Нашият технологичен и медицински напредък ще се увеличи до такава степен, че роботиката – той ги нарича „наноботи“ – ще работи за възстановяване на телата ни на клетъчно ниво, предотвратявайки развитието на болести и процесите на стареене. Всичко това, благодарение на постоянната работа на учените в областта на роботите“, отбелязва Реймънд в интервю за lifeboat.com.

Истината е, че изкуственият интелект уверено навлиза все по-дълбоко в живота ни. В допълнение към факта, че той бързо намира отговори на всеки въпрос, той също така е способен дори да композира музика, да рисува, да помага при решаването на проблеми и дори да избира име за още нероденото ви дете. Как ви звучи всичко това?

Четете още: Първият хуманоиден робот - водеща на новини, вече е факт (ВИДЕО)


Още по темата

Коментари

2
  23 март 2023 | 08:47 отговор
 

Благодаря Ви

 
1 Пази
  23 март 2023 | 08:25 отговор
 

Боже да живея вечно. Страх ме е от живота, какъвто е в момента, а и по-лошо ще става.

 

Добави Коментар

Най-четени