Автор
Woman.bg

Вижте как известните изпратиха учениците си

Началото на новата учебна година бе дадено преди часове в над 2 000 училища у нас. За първи път в класните стаи ще влязат над 75 000 първокласници. По данните на регионалните управления учениците от 1-ви до 12-ти клас са над 720 000, а сред тях са отрочетата и на известни българи, които побързаха да се похвалят с наследниците си във Фейсбук. Ето някои от най-прочутите нашенци, които изпратиха децата си на училище.

Новата водеща на „Папараци” Венета Райкова е майка на второкласника Патрик, който учи в елитно столично школо на пъпа на София. Там чиновете е търкал и баща му Тихомир. Венета често може да бъде видяна да чака сина си пред училище. След края на официалната част тя и други родители се почерпиха в известен ресторант заедно с отрочетата си.

Фитнесмоделката Биляна Йотовска изпрати първокласничка. Щерката Никол блесна с маркова раница с образа на майка си от първата колекция на родителката. Йотовска се бе заредила още с погача и цветя, а Никол сподели, че няма търпение да отиде на училище. Майка й е категорична, че тя и мъжът й са много организирани и бързо са подготвили ученичката.


Дъщерята на Алекс Сърчаджиева и Иван Ласкин София днес за първи път прекрачи прага на училището. Водещата на ВИП Брадър й пожела да изкара без проблеми първи клас. Хлапето започва в еврейското училище, където и изкласила и майка й. Алекс винаги е признавала, че не е била кой знае колко добра ученичка.

Деси Цонева също се радва на второкласник, който по фамилна традиция учи в италианския лицей. Миналата година тя напусна къщата на ВИП Брадър за да го изпрати, но тази година нямаше нужда да се крие от папараците. Внукът на журналиста Митко Цонев Янчо Таков-трети е голямата утеха на майка си след смъртта на баща й.

Журналистът Светльо Иванов от Би Ти Ви все още няма дъщеря първолачка, но и той се почувства част от 15 септември. Ето какво разказа водещият на предаването „120 минути” във Фейсбук: "Светльо, ако те приемат в университета, ще ти купя една торта. С тази математика, журналист няма да станеш". Това беше облогът ми с г-жа Владимирова през вече далечната 2001 година. Тя беше прекрасен преподавател и човек, но аз така и не се вписвах в тази велика наука. Сложно ми беше - коренуване, степенуване, предпочитах да говоря и разказвам. Бля-бля е по-лесно от плюс, минус, умножено и делено... Много от вас ме разбират... :)
16 години по-късно, в телевизията пристигна и обещаната торта. Прекрасна, също като спомените ми от училище и учителите ми от 30 СОУ. Благодаря и бъдете здрава, г-жо Владимирова! Честит 15-ти септември на всички! С уважение: Светльо

Тити Папазов винаги е твърдял, че вторият му син Димитър-Желко е изпратен от Бог. Той реши да го осинови, след като вестникарски публикации съобщиха за изоставено бебе със СПИН. Днес момчето е вече пети клас, но не му се тръгва много на училище. Папазов пък бе категоричен в интервю за „На кафе”, че у нас учителският труд е принизен. Той даде за пример сестра си-директорката на Националната гимназия за древни езици и култури, която взима 800 лева заплата.

Четете още: За или против алтернативните форми на обучение сте?