Автор
Антония Дамянова

Враждата продължава: Уилям категорично отказа среща с Хари, няма да повярвате защо

Престолонаследникът на британския трон – принц Уилям, не желае да се вижда с по-малкия си брат, докато установилият се в Калифорния принц Хари не издаде мемоарите си, пише "Дейли мейл". Очаква се те да излязат на книжния пазар през тази зима.

Херцозите на Кеймбридж отказват среща с Меган и Хари, докато не разберат каква е информацията, която той и бившата американска актриса възнамеряват да изнесат в своя документален филм за Netflix и предстоящата книга на Хари.



Известно е, че 40-годишният Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън все още "ближат раните" от скандалното интервю на херцозите на Съсекс пред Опра Уинфри, излъчено на 8 март 2021 г.

"Те не им се доверяват, защото се притесняват, че Хари ще използва разговорите им в мемоарите си и ще злоупотреби", отбеляза кралският биограф Анджела Левин пред в. "Сън". Според нея, Уилям няма доверие на 37-годишния си брат и допуска той отново да се опита, чрез книгата, да злепостави някои членове на кралското семейство и да разклати устоите на британската монархия.

Да припомним, че през ноември миналата година, по неизвестни до днес причини, Уинфри реши да премахне въпросното интервю от официалния си канал в YouTube. Любопитното е, че най-влиятелната жена в американския шоубизнес го направи без никаква публичност.

Кралски експерти и фенове на двойката тогава предположиха, че тв водещата е решила да заличи следите от сътрудничеството си с двойката, заради влошеното здраве на кралица Елизабет II. Според тях, най-вероятно Опра се е опасявала от възможна вълна от недоволство и спад в рейтингите, ако се окаже, че интервюто ѝ е причина за влошаване на състоянието на кралицата.

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл са в Обединеното кралство тази седмица за две благотворителни събития. Двойката отпътува до Манчестър в понеделник, където се очаква Меган да изнесе реч за равенството между половете.

Двойката е помолила частни охранителни фирми да осигурят "стоманен пръстен" в Манчестър за появата им на форума на младите лидери на One Young World, на фона на спор за това кой плаща за защитата им на територията на Обединеното кралство.

Четете още: Принц Хари е бесен: Иска да уволни екипа на Меган!