Автор
Woman.bg

Янка Рупкина озвучила любовта на Иман и Дейвид Бауи

Преди броени дни британската рок легенда Дейвид Бауи и половинката му, бившият топмодел Иман отбелязаха 23-та годишнина от сватбата си във Флоренция, Италия през 1992 г.

Пищната церемония, на която присъстваха куп гости, фотографи и дори почитатели на красивата двойка, се помни и от родните им фенове – най-вече заради факта, че по време на бракосъчетанието звучеше не каква да е музика, а българска песен.

Самият изпълнител припомни наскоро в официалната си страница във Facebook, че двамата с Иман лично са избрали „Калиманку Денку“ в изпълнение на Янка Рупкина, тъй като са големи почитатели на „Мистерия на българските гласове“.



Озвучаването е било допълнено и от песни от албума на рок звездата – „Black Tie White Noise“, записан и посветен специално на сватбата му с Иман. Любовта на Бауи към народната ни музика обаче съвсем не е някаква новост, за тези, които следят творчеството му – дори в една от композициите му – „Варшава“ (Warszawa) той използва мотиви от нея, за да придаде на песента типично славянско звучене.

Колкото до самата брачна церемония във Флоренция, Дейвид е бил заложил на стилен костюм от Тиери Мюглер, а Иман на красива бяла рокля, дело на дизайнера Herve Leger. Броени седмици преди това пък, на 24 април, двойката сключила и църковен брак в Лозана, Швейцария, в присъствието на едва двама свидетели.

Дейвид и Иман преди

Дейвид и Иман днес

Източник: inlife.bg