Зуека не съжалява, че е напуснал България - описа я като бедна и разрушена

Както Woman.bg вече писа, Васил Василев-Зуека пристигна в родината, за да открие изложба с картините си във Варна. Временното му завръщане в България обаче му е донесло някои негативни емоции и впечатения.

"Оставих една бедна България, върнах се в една не само бедна, но и разрушена България", каза той след първото си завръщане след 6 месеца емиграция.

View post on Instagram
 

Тъжните изводи Зуека направил, докато пътувал с кола от София до Варна. Особено лошо впечатление му направили изоставените бедни общини и затова изобщо не съжалявал за решението си да заживее в Испания.

"Смених само къщата, продължавам да работя с България", сподели още Зуека.

View post on Instagram
 

Там той наистина рисува по цял ден и затова не използва маслени бои, които трудно съхнат и художникът е принуден да чака твърде дълго, ако ги използва.“Не се чувствам добре, ако нямам готова картина в края на деня, или поне две-три заготовки за платна“, обясни актьорът, който продължава да се занимава с театър, макар и в чужбина.

Преди да кацне у нас, той беше във Великобритания с Влади Априлов, където представят спектакъла си „Ние, българите“. В началото на април пък ще играят в Чикаго.

Скечовете им са посветени най-вече на абсурдите в нрава на българската нация, за които наистина няма рационално обяснение. Актьорът не пропусна да благодари за подкрепата на втората си съпруга Ани, която се занимава с поддържането на социалните му мрежи, където той показва платната си.

View post on Instagram
 

Четете още: Защо Зуека се връща в България? Има специална причина