Автор
Теодор Муховски

10 изречения, които ще спасят вашия брак (или връзка), ако ги казвате всеки ден

Страстта във връзката започва да избледнява с течение на времето. Този процес може и да изглежда необратим, но всъщност има методи вашата любов да се поддържа все така свежа и интригуваща. Достатъчно е да кажете тези 10 изречения на своята половинка и вие отново ще бъдете щастливи.

"Благодаря за помощта"

Хората имат неприятния навик да се концентрират върху грешките на партньора си и да не виждат плюсовете му. Те се карат на сродната си душа, че е забравил да се обади по телефона, но приемат решението му да измие всички чинии след съвместната им вечеря. Малките неща обаче изграждат щастливата връзка. Можете да започнете да благодарите на партньора си за незначителни на пръв поглед моменти по всяко време.

"С теб се чувствам добре"

Спомняте ли си последния път, когато сте били откровени с любимия човек? Лесно е да се изгубите в ежедневието „работа-рутина-дом“, но това не е причина да спрете да напомняте на партньора си колко много цените времето, което прекарвате заедно.

"Много съжалявам"

Бъдещето на една двойка често зависи от такива прости думи. Срамуваме се да ги кажем, но често чакаме партньора да го направи пръв и доста се разстройваме, ако не ги чуем. Понякога, като проявяваме смирение и разкаяние, можем да подобрим взаимоотношенията си.



"Нека да поговорим"

Откровеният разговор може да подобри всяка връзка. Важно е да не изпадате в крайности и да не си крещите. Вместо това трябва да говорите за чувствата и желанията си и тогава определено ще бъдете чути.

"Обичам те"

Колко често сте казвали тази фраза в началото на една връзка и колко често го правите сега? Напомняйте на партньора си за чувствата си не само в мирно време, но и когато на хоризонта се струпват облаци.

"Ще те подкрепям винаги"

Окуражаването винаги помага. Не е необходимо да споделяте мнението на любим човек, достатъчно е да сте готови да го подкрепите.



"Ще се справим заедно с проблемите"

За фразите "това са твои проблеми" или „това са мои проблеми и само аз мога да ги разреша" трябва да се забрави в една връзка. Разделете грижите наполовина и предложете помощ на партньора си. Заедно намирането на ключа към решаването на проблема е много по-лесно.



"Много ме възбуждаш"

Дали времето на плам и страст е останало някъде в миналото? Струва си да запазите искрата във връзката. Въпреки факта, че с течение на времето страстта отстъпва място на улегналостта и разбирателството, от време на време трябва да развеселявате партньора си с красноречиви изказвания и откровен флирт. Важно е любимият човек да знае, че ви възбужда не само с фразата „днес ще измия пода“, но и с тялото си.

"Радвам се, че сме заедно"

Посочвайте по-често този очевиден факт. Въпреки конфликтите в миналото, вие все още сте заедно, което е най-важното. Освободете се от негодуванието, като внесете позитивност във връзката.

Четете още: Уроците на мама, които ни учат на важни неща по забавен начин