Автор
Кристина Кирова

10 знаменитости, които отглеждат деца с джендър ориентация

Що е то „джендър“? Мъж ли е, жена ли е... С какво се храни? Срамно ли е, свобода ли е? Тези въпроси мъчат света от известно време и сякаш става все по-модерно да не принадлежиш към един от двата пола, а да имаш правото да си между тях или по-скоро да си от т.нар „трети пол“. Колкото и странно и объркано да звучи всичко това, джендърите стават все повече и дори звездите подкрепят децата си уж сами да изберат пола си. Решение, което по принцип принадлежи на природата. Да видим кои са 10-те знаменитости, които нямат нищо против синовете им да носят поли, а дъщерите им да се обличат в момчешки дрехи.

1. Пинк



Поп звездата и мотористът Кари Харт имат момче и момиче на 2 и 7 години. И въпреки че са съвсем малки, родителите им държат те да имат свободата да се обличат по необичаен начин и да не се съобразяват с етикетите. Не харесват идеята хората да бъдат разделяни на два пола.

„Вярвам, че жените могат да си позволят всичко, както и мъжете могат да правят всичко. За мен няма значение дали едно момче кара колело или носи рокли. И двете са нормални за мен“, разкрива Пинк.

2. Уил Смит



Уил и Джейда Пинкет Смит са едни от най-либералните звездни родители. Те имат три деца и ги обичат независимо от необичайните избори, които правят. Уил и Джейда приеха дори и факта, че синът им Джейдън предпочита полите и роклите.

„Най-хубавото нещо, което мога да дам на децата си, е свободата. Винаги ми е правело лошо впечатление, когато съм виждал родители да насилват децата си да бъдат нещо, което не са. Според мен трябва да оставиш човекът сам да избере какъв да бъде, без да му пречиш“, споделя Уил.

3. Адел



Британската певица ревниво пази сина си Анджело от медийното внимание още от раждането му насам. Но веднъж той бе забелязан да носи рокля на принцеса от Дисни. Малко след това Адел разкри пред медиите, че е щастлива синът й да бъде такъв, какъвто иска и че няма търпение да го види като пораснал. Тя е категорична, че винаги ще го подкрепя, независимо от изборите, които прави.

4. Анджелина Джоли



Дъщерята на Анджелина и Брад Пит се казва Шайло и определено е наследила красотата на звездните си родители. Днес тя е една очарователна 12-годишна красавица, която обаче никак не си пада по момичешките рокли. Шайло категорично отказва да се възприеме като бъдеща дама, а Брад и Анджелина напълно я подкрепят. Ето какво сподели Джоли в интервю през 2010 г. по въпроса:

„Шайло иска да бъде момче и затова отрязахме косата й. Тя обича да носи момчешки дрехи и да прави момчешки неща.“

5. Палома Фейт



Певицата роди първото си дете през 2016 г., но днес не е известно нито името, нито полът му. Тя е споменавала няколко пъти в интервюта, че държи то да бъде полово неутрално.

6. Брайс Далас Хауърд



Актрисата роди второто си дете преди 6 години, което е момиченце и носи красивото име Беатрис. По това време Брайс вече е била завладяна от филосовията за половата неутралност и взима категоричното решение да не облича дъщеря си в рокли, а единствено в унисекс бебешки дрехи.

7. Меган Фокс

View post on Instagram
 

Меган Фокс и Брайън Остин имат три момчета на 2, 4 и 6 години, но това съвсем не означава, че домът е мъжко царство. Напротив. Актрисата предпочита децата й да не се съобразяват с етикета „момчешко“ или „момичешко“.

„Ако едно момче обича принцеси и барбита, а едно момиче предпочита бейзбола пред куклите, това съвсем не говори за тяхната сексуална ориентация, а за начина им на себеизразяване и отразява креативната им страна. Не можем да ограничаваме децата си. Нямам нищо против синовете ми да си пуснат дълга коса и да носят рокли, ако това ще ги направи щастливи“, споделя Меган.

8. Гуен Стефани



Гуен е майка на три момчета от бившия си съпруг, към които винаги е била либерална. Позволява им да правят това, което ги ощастливява, независимо дали е лакиране на ноктите или носене на роклички.

9. Зоуи Салдана



Актрисата и съпругът й подкрепят изцяло идеята за половата неутралност и възпитават трите си деца по този модел.

„Мисля, че полът и приетите модели „принцесата на татко“ или „момчето на мама“ пречат на децата ни да се развиват и ги ограничават“, споделя Зоуи.

10. Ръсел Бранд



Ръсел Бранд и любимата му Лаура Галахър имат момиченце, което също официално разполага със свободата да бъде момче, ако пожелае. Звездните родители нямат никакви намерения да обличат дъщеря си в роклички, само защото така е прието.

Четете още: Съветите на Кардашиян за... вагината