6 начина на поведение във връзката, за които трябва да внимавате

28 януари 2023 | 00:06
1029
0
Снимки: Unsplash, Pixabay
0

Експерт по връзките разкри червените предупредителни линии, за които трябва да внимавате в навиците си при запознанствата и връзките.
Кейт Мансфийлд от Обединеното кралство казва, че за да следите за потенциално токсични черти у партньора си е "изключително важно, особено ако имате история на избор на неподходящи хора, на злоупотреба или нездравословни връзки".

Много е важно да знаете къде можете да сте вредни или да саботирате себе си.
"Превеждам клиентите си през много подробен процес на планиране, в който изследваме задължителните неща и основното поведение при запознанства и идентифицираме червените линии в нас, които могат да саботират или да повлияят негативно на възможностите ни за запознанства", разкрива тя.

Кейт разказва за 6 начина на поведение, за които трябва да внимавате.

токсични връзки

1. Избягване

Според Кейт избягването е "голямо и трудно за забелязване". Това е така, защото то се проявява по "малки и фини" начини, но може да има фатални последици за саботирането.

"То се проявява като избягване на запознанства за дълги периоди от време и прекомерна "заетост", за да се избегне самотата, гледане на сериали и прекомерна ангажираност с приятели и семейство, жертвайки любовния си живот", разкрива тя.

"Започнете да практикувате медитация, отделяйте време всеки ден, за да се свържете с вътрешния си свят, да забавите темпото и да усетите чувствата си.“

Експертът по връзките добавя, че това ще помогне да идентифицирате нуждите си и да създадете емоционална връзка с другите.

2. Обсебване и фантазии

„Тук проектираме какъв искаме да бъде някой, вместо да отделим време да го опознаем“ - обяснява Кейт.

Това може да доведе до изчезване във фантазията, вместо да поемете риска от истинска връзка. Когато се срещнете с човека, може да се окаже, че не го изслушвате правилно или не преценявате колко е достъпен.

токсични връзки

3. Тревожна привързаност

Експертът по взаимоотношенията казва, че това е моментът, в който страдаме от проблеми с изоставянето - оттам и причината да станем "нуждаещи се, прилепчиви и тревожни".

„Поведението включва прибързано поемане на ангажимент твърде рано, изоставяне и слаби граници“ - обяснява тя. 4. Преценка и критично мислене

Това е често срещано явление, което наистина може да убие шансовете ви да намерите любовта - предупреждава Кейт, - когато ставате прекалено придирчиви и имате нереалистични очаквания към потенциалния партньор.

В този случай ще го съдите за малки неща, които не са особено важни, и ще се придържате към "невъзможно високи стандарти".

"Позволете на хората да правят грешки", призовава тя. „Бъдете любезни, прощавайте за малките неща".

токсични връзки

5. Да бъдете прекалено мили

Кейт казва, че неавтентичното захаросано поведение - или избягването на конфликти и прекаленото съгласие - е "пълен отказ за потенциалните ви партньори".

"Често си мислим, че е привлекателно да бъдем мили, но всъщност това бързо става скучно", разкрива тя. "Истинската химия често идва от конфликтите и различията, а не просто от това да угаждаме на другия човек.“

Експертът по запознанства добавя, че повечето хора "усещат, когато не са себе си".

"Това създава прекъсване на връзката и усещане за безвкусица или липса на искра", каза тя.
„Поемете риска да бъдете напълно себе си, да изразявате мнението си, по топъл и приятелски начин, когато не го правите, това често води до провал на връзката по-късно, защото тя не се основава на истината“.

токсични връзки

6. Прекалена съревнователност

От друга страна, Кейт предупреждава, че прекалената съревнователност също е пълен убиец на срещите.

„Опитайте се да избягвате и прекалено многото шеги, защото постоянното шегуване може да стане изтощително и повърхностно“ - казва тя.

Експертът съветва да се избере "топъл хумор и самоирония" като начин за създаване на автентична връзка.

Това би показало на вашата половинка, че сте наясно със себе си, което е "много привлекателно качество".Четете още: Безстрашната Райна Княгиня - революционер и майка, жена, посветила живота си на доброто дело

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени