Автор
Теодор Муховски

6 начина на поведение във връзката, за които трябва да внимавате

Експерт по връзките разкри червените предупредителни линии, за които трябва да внимавате в навиците си при запознанствата и връзките.
Кейт Мансфийлд от Обединеното кралство казва, че за да следите за потенциално токсични черти у партньора си е "изключително важно, особено ако имате история на избор на неподходящи хора, на злоупотреба или нездравословни връзки".

Много е важно да знаете къде можете да сте вредни или да саботирате себе си.
"Превеждам клиентите си през много подробен процес на планиране, в който изследваме задължителните неща и основното поведение при запознанства и идентифицираме червените линии в нас, които могат да саботират или да повлияят негативно на възможностите ни за запознанства", разкрива тя.

Кейт разказва за 6 начина на поведение, за които трябва да внимавате.



1. Избягване

Според Кейт избягването е "голямо и трудно за забелязване". Това е така, защото то се проявява по "малки и фини" начини, но може да има фатални последици за саботирането.

"То се проявява като избягване на запознанства за дълги периоди от време и прекомерна "заетост", за да се избегне самотата, гледане на сериали и прекомерна ангажираност с приятели и семейство, жертвайки любовния си живот", разкрива тя.

"Започнете да практикувате медитация, отделяйте време всеки ден, за да се свържете с вътрешния си свят, да забавите темпото и да усетите чувствата си.“

Експертът по връзките добавя, че това ще помогне да идентифицирате нуждите си и да създадете емоционална връзка с другите.

2. Обсебване и фантазии

„Тук проектираме какъв искаме да бъде някой, вместо да отделим време да го опознаем“ - обяснява Кейт.

Това може да доведе до изчезване във фантазията, вместо да поемете риска от истинска връзка. Когато се срещнете с човека, може да се окаже, че не го изслушвате правилно или не преценявате колко е достъпен.



3. Тревожна привързаност

Експертът по взаимоотношенията казва, че това е моментът, в който страдаме от проблеми с изоставянето - оттам и причината да станем "нуждаещи се, прилепчиви и тревожни".

„Поведението включва прибързано поемане на ангажимент твърде рано, изоставяне и слаби граници“ - обяснява тя.

4. Преценка и критично мислене

Това е често срещано явление, което наистина може да убие шансовете ви да намерите любовта - предупреждава Кейт, - когато ставате прекалено придирчиви и имате нереалистични очаквания към потенциалния партньор.

В този случай ще го съдите за малки неща, които не са особено важни, и ще се придържате към "невъзможно високи стандарти".

"Позволете на хората да правят грешки", призовава тя. „Бъдете любезни, прощавайте за малките неща".



5. Да бъдете прекалено мили

Кейт казва, че неавтентичното захаросано поведение - или избягването на конфликти и прекаленото съгласие - е "пълен отказ за потенциалните ви партньори".

"Често си мислим, че е привлекателно да бъдем мили, но всъщност това бързо става скучно", разкрива тя. "Истинската химия често идва от конфликтите и различията, а не просто от това да угаждаме на другия човек.“

Експертът по запознанства добавя, че повечето хора "усещат, когато не са себе си".

"Това създава прекъсване на връзката и усещане за безвкусица или липса на искра", каза тя.
„Поемете риска да бъдете напълно себе си, да изразявате мнението си, по топъл и приятелски начин, когато не го правите, това често води до провал на връзката по-късно, защото тя не се основава на истината“.



6. Прекалена съревнователност

От друга страна, Кейт предупреждава, че прекалената съревнователност също е пълен убиец на срещите.

„Опитайте се да избягвате и прекалено многото шеги, защото постоянното шегуване може да стане изтощително и повърхностно“ - казва тя.

Експертът съветва да се избере "топъл хумор и самоирония" като начин за създаване на автентична връзка.

Това би показало на вашата половинка, че сте наясно със себе си, което е "много привлекателно качество".



Четете още: Безстрашната Райна Княгиня - революционер и майка, жена, посветила живота си на доброто дело