6 неочаквани неща, които крадат от женската ви енергия

Ще се изненадате, но тези на пръв поглед малки неща могат, ако не да ви вкарат в депресия, то да ви развалят настроението за дълго време.

Жените са доста уязвими същества. Има толкова много неща, на които мъжът например, може да не обръща внимание, но силно да смутят и разстроят женския пол. И за каква сексуалност и самочувствие може да говорим, ако нежните създания са в постоянен стрес и мислят само как да се справят с всичко това. И, знаете ли, това е достатъчно изморително!

В тази връзка съставихме списък с неща, които според психолозите могат да източат тотално женската енергия:

Хаос у дома

Разбира се, природата ни е заложила, че трябва да бъдем пазители на огнището, да отбелязваме позицията на всяко нещо в пространството, да помним какво, къде, как е поставено, да осигуряваме уют и комфорт на всички у дома. Затова и разпръснатите и разхвърляни наоколо дрехи, вещи, разхвърляната стая, натрупването на боклук и дори малкото петънце на пода от капналия чай, са способни да изкарат от контрол. Хаосът и мръсотията разваля настроението ни и предизвиква усещане за вътрешен дискомфорт. Редовната гледка на разхвърляни и непочистени предмети около нас може дори да доведе жените до състояние на стрес.

Неспокоен сън

За да изглеждаме добре, ние, дамите, се нуждаем от много здравословен сън . Дори учените потвърждават, че жените трябва да спят повече от мъжете. Но, уви, за разлика от представителите на силния пол, които, едва докосвайки възглавницата с глава, вече са се пренесли в страната на Морфей, жените спят съвсем леко и скачат при всяко леко шумолене. Затова и често се случва да се събудим недоспали се и със синини под очите. Ето защо, за да останете привлекателни и желани възможно най-дълго, просто отделете за себе си повече време за почивка и сън.

Лош секс или липса на такъв

Въпреки че в много брачни двойки страстта избледнява с времето, а сексът често трае не повече от 5 минути и по-скоро прилича на физически упражнения, отколкото на правене на любов, изобщо не трябва да се примирявате с това. Една жена се нуждае от положителни емоции, за да се чувства секси. Само тогава тя ще бъде щастлива, а съответно – и цялото семейство.

Постоянна вина

Наблюденията на психолози сочат, че жените най-често стават жертва на манипулации. Именно това поражда у тях и саморазрушетелно чувството за вина. Екпертите обясняват това с факта, че жените и мъжете реагират различно на обвиненията. Ако представителите на силния пол веднага заемат отбранителна позиция, ревностно защитавайки своята невинност, а някои от тях включват в действие дори и собствените си юмруци, то жените, като правило, незабавно се признават за виновни (дори и в тогава, когато са абсолютно невинни), те незабавно се опитват да поправят всичко, да се преборят с недостатъците си, обвинявайки за ситуацията единствено себе си. И всичко това, само за да накарат другите да се чувстват добре. В крайна сметка околните наистина се чувстват добре за сметка обаче на нашата женска енергия, която в случая страда.

Безкрайни разговори с приятелки

Приятелите, разбира се, са много необходими и разговорите с тях могат да облекчат стреса и напрежението, както и да заредят с нови емоции. Но само в дозирано количество! Същите психолози уверяват, че ако една дама, да речем, клюкарства цял ден, седи в социалните мрежи и прекарва ценно време в обсъждане на другите или на собствените си проблеми, в крайна сметка ще се почувства уморена, изтощена и емоционално съсипана. Сякаш не се е занимавала с бърборене, а е разтоварвала часове наред тежки кашони от няколко коли. Ето защо трябва да знаете колко време да прекарвате с приятели и и кога да се захванете с нещо, което би ви заредило с положителна енергия.

Необяснимо чувство на тревога

Жените, за разлика от мъжете, са мултифункционални същества, способни да правят много и различни неща едновременно и в същото време да им се въртят хиляди мисли и идеи в главите им. Често в мислите ни се прокрадва толкова много чужда информация, че нашият „процесор“ просто не може да се справи с „вирусите“ – подсъзнателни страхове, дребни неизпълнени задачи, неприятни спомени или неоснователни подозрения, че някой ни гледа накриво. Чудесен начин да се отървете от това изтичане на енергия е да запишете всичко, което ви притеснява на лист хартия и да го анализирате. И след това го изгорите с чиста съвест.

Четете още: Когато мислиш, че нямаш нищо и че си нещастен, спомни си тази притча