Автор
Ива Петрова

7 безумни теории на конспирацията в британското кралско семейство

Британското кралско семейство постоянно е в центъра на общественото внимание. Представители на медиите и обикновени фенове от цял свят следят всяка стъпка на кралските особи. Всеки незначителен на пръв поглед детайл – като по-особена мимика или характерни аксесоари – се анализират от странични наблюдатели. Затова не се учудваме, че този нездрав интерес към кралското семейство понякога прекрачва границите на разумното и поражда конспиративни теории. Някои от тях са толкова безумни, че трудно можем да си представим кой ги е измислил. Други пък се базират на реални факти, които с помощта на безграничната човешка фантазия се превръщат в пълен абсурд. Представяме ви най-нелепите и откачени конспиративни теории за кралското семейство – дръжте си шапките!



Членовете на британското кралско семейство са извънземни рептили

Тайно световно правителство, масони, илюминати, семейства на банкери – кой все пак управлява света ни? Някои конспиролози са сигурни, че властта на планетата ни отдавна е превзета от извънземни, които умело се маскират като хора пред публика. Например, известният английски писател и окултист Дейвид Айк активно разпространява теорията, че кралското семейство произлиза от човешки същества, кръстосали се с извънземни рептили. Според него именно тази смесена кръв помага за запазването на целостта на британската монархия.



Айк е написал няколко бестселъра, в които се твърди, че „човечеството фактически се контролира от динозавъроподобни извънземни рептили, които трябва да консумират човешка кръв, за да поддържат външния си вид“. Невероятно, но тази теория не само намерила многобройни привърженици, но и била потвърдена от „свидетелствата на очевидци“.

Жена на име Кристин Фицджералд, представяща се като близка приятелка на лейди Ди, споделила, че принцесата на Уелс не можела да разкрие пред обществеността цялата истина за британското кралско семейство от страх да не я помислят за луда. В лични разговори обаче Даяна признала на Кристин, че Кралицата е много по-възрастна, отколкото си мислят всички, и че никой от фамилия Уиндзор не умира наистина – те се възраждат от малки парчета плът отново и отново.

Сватбата на Хари и Меган е част от секретен план на правителството, целящ Великобритания да властва над САЩ

Както пише Business Insider, една от конспиративните теории гласи, че принц Хари не се е оженил за Меган Маркъл по собствена воля. Той бил принуден да следва крайно важен и строго секретен план на страната си, който цели Великобритания да възстанови контрола си над днешната територия на САЩ. Като в добрите стари времена в колониална Америка!



Вестта за годежа на британския принц и американската актриса само разбуни тези слухове. В интернет се появиха редица теории за по-нататъшното развитие на събитията, една от които се оказа особено популярна. Меган и Хари ще се оженят и ще родят наследник, който ще получи двойно гражданство – американско и британско. Това впоследствие ще му даде правото не само да претендира за британския престол, но и да се кандидатира за президент на Америка. Де да знаеше горкият малък Арчи каква грандиозна съдба му предричат!

Принц Чарлз е кръвожаден вампир



Синът на Елизабет II се отличава с някои странности – например, той си пази парчета плат от костюмите, които е носил преди десетилетия и постоянно си води бележки, които вече са затрупали не само личните му покои, но и вагона на Негово височество в кралския влак. Всичко това обаче не би могло да даде основание за възникването на шокираща конспиративна теория. Неочаквано обаче самият Чарлз подлял масло в огъня, разказвайки в документален филм за Карпатите, че е потомък на Влад Цепеш, който е станал първообраз на прочутия вампир от романа на Брам Стокър. „Затова част от мен е в унисон с тази страна“, добавил принцът на Уелс със загадъчна усмивка.



Известно е, че Чарлз от доста време е очарован от родината на Влад Цепеш. Принцът е инициатор на движение за запазване на горите в Трансилвания и владее няколко имения на територията на Румъния. Преди известно време Чарлз закупи и старинна ферма в трансилванското село Вискри, където според преданието е роден самият Влад Дракула. Веднъж принцът описал любимата си Румъния като „страната на планините и легендите, където воят на вълците в мразовития нощен въздух ти пречи да спиш“. Много романтично звучи – като извадка от романа „Дракула“.

Но привържениците на теорията, че Чарлз обича да си пийва човешка кръв като прочутия си предшественик не се спрели дотам. Изданието New Idea смята, че теорията се потвърждава от едно особено заболяване, което е разпространено сред представителите на кралските семейства, а тоест порфирия. Един от симптомите на заболяването е чувствителността на кожата към слънчева светлина.

Елизабет I (известна още като „Кралицата-дева“) всъщност е била мъж



Според тази теория като малка кралицата била много болнаво дете. Тя умряла внезапно няколко часа, преди баща ѝ крал Хенри VII да дойде да я посети. Слугите се уплашили, че владетелят ще се разгневи и ще ги обезглави, ако узнае трагичната вест. На един от тях му хрумнала налудничава идея, която да спаси живота на всички.

Слугите започнали спешно да търсят дете, което да може да замести покойната принцеса. Нямали богат избор – по възраст подходящо било само съседското момче. Преоблекли го в рокля и го представили на краля. Хенри VIII така и не забелязал подмяната. Младежът растял и трябвало да прибягва до най-различни уловки, за да не разкрие в никакъв случай истинската си природа.

Меган Маркъл не е жив човек, а робот



Тази теория е била развита заради видеоклип, появил се в интернет през 2018 г.. Записът е от финала на шоуто Britain's Got Talent. На кадрите ясно се вижда, че сред публиката са и Меган Маркъл и принц Хари, но нещо не им е наред. Те ръкопляскат на артистите, споглеждат се, но всичките им движения изглеждат механични, а изражението на лицата им не се променя през цялото видео. Нещо повече, херцогът и херцогинята на Съсекс дори не мигат. Зловещо, нали?

В Twitter веднага била изтъкната теория, че Меган и Хари са били заменени с роботи, които да приличат на тях като две капки вода. Един от потребителите на социалната мрежа написал: „Роботката София (човекоподобен робот, разработен от хонконгската компания Hanson Robotics) си е намерила перука и е проникнала в кралското семейство!“. В крайна сметка митът бил развенчан – двойката на видеото се оказали обикновени зрители, сложили си маски на популярните членове на кралското семейство, за да привлекат внимание към новата изложба в Музея на восъчните фигури на мадам Тюсо. Но веднъж възникнала, конспиративната теория не можела да изчезне току-така. Някои от привържениците ѝ и до ден днешен смятат, че робот е проникнал в семейство Уиндзор.

Кралското семейство управлява лунните цикли

Разбира се, британското кралско семейство има богатство и власт, но помисляли ли сте си някога, че коронованите особи могат да контролират небесните светила? Група не съвсем адекватни конспиролози подкрепят тази идея. Теорията, че британското кралско семейство управлява лунните цикли се е зародила преди няколко години, когато през ноември 2016 г. рожденият ден на принц Чарлз съвпаднал със суперлунието (астономическо явление, при което пълнолунието или новолунието съвпада с момента на най-голямо сближаване на Луната със Земята). Онази нощ суперлунието било с около 14 % по-голямо и с 30 % по-ярко от нормалното.

В защита на теоретиците обаче трябва да добавим, че и младият принц Джордж също се е родил по време на суперлуние през 2013 г., а майка му, херцогинята на Кеймбридж, се е родила при пълно лунно затъмнение. Като цяло през вековете членовете на британското кралско семейство са се отличавали с трепетно отношение към светилата. Някои смятат, че крал Георг III е отказвал да излезе от двореца си нощем, ако в небето нямало луна. Никой не знае откъде се е взела тази негова натрапчива идея.

Кралицата обича деца… на закуска



Елизабет II тази пролет стана на 93 години. Трябва да отбележим, че тя не само изглежда прекрасно за възрастта си, но и продължава успешно да се справя с кралските си задължения. На някои конспиролози активността на Нейно величество им се сторила подозрителна и те започнали още по-внимателно да наблюдават кралицата и случващото се около нея. В крайна сметка стигнали до абсолютно безумния извод, че Елизабет II (а вероятно и съпругът ѝ) поддържат жизнените си сили, като ядат малки деца. „Железните“ аргументи включвали факта, че по време на посещението на кралицата и съпруга ѝ в Канада ставали уж подозрителни събития. Където и да се появяла Елизабет II, изчезвали деца. Случайност? Конспиролозите не мислят така.

Впрочем, сега ни става ясно защо кралицата изглежда толкова щастлива на семейните си снимки с внуците. Не, не е от гордост за своята династия, а в очакване на обилната закуска!

Четете още: Вижте кои жени вдъхновиха Меган Маркъл за британския Vogue