Автор
Ива Петрова

7 причини, поради които не трябва да пазите подаръци от бивши партньори

Скоро сте се разделили с вече бившата си половинка. У вас обаче все още има неща, които са останали от него или които той ви е подарил по един или друг повод.

Ваше морално право и компенсация е, ако партньорът ви реши да се оттегли в светлината на залеза, да задържите онези неща, които имат важна житейска стойност, но от останалите, които сами по себе си не носят никаква практическа значимост, е желателно да се отървете възможно най-скоро.

Ето и няколко основателни причини да го направите:

1. Болезнени спомени

Раздялата е трудна и колкото и сълзи да проливате над дървеното слонче, което той някога ви е подарил, няма да ви стане по-леко. Спомените нахлуват в мига, в който погледът ви се спре върху него, а това определено не ви носи никаква полза. Затова по-добре изхвърлете всичко, което ви напомня за него. Далеч от очите, далеч от сърцето, казват старите хора.

2. Ревността на настоящия партньор

Ако не искате всеки ден да играете известната трагедия на Шекспир и да отговаряте на въпроса „Молихте ли се през нощта, Дездемона?“, тогава е по-добре да намерите друго място за подаръците от бившето си гадже – например кошчето за боклук. Е, или най-малкото поне не казвайте кой точно ви е купил тези розови бикини, с които той обожава да ви вижда.

3. Отрицателна енергия

Малко спорен, но напълно възможен момент. Според някои езотерици вещите, дарени по време на неуспешен романс, могат да съхраняват отрицателна енергия и да окажат лошо влияние върху живота ви като цяло и по-специално върху благосъстоянието.

4. Раздразнителност и лошо настроение

Веднага щом погледът ви падне върху тигана, който ви е подарил бившият, ви връхлита дълбоко възмущение каква глупачка сте била да го приемете. Що за мухльо би подарил на любимата си кухненски прибори вместо парфюма, за който на всичкото отгоре толкова много сте му говорели. Стига сте се ядосвали, ами запратете с победоносен замах глупавия тиган веднъж завинаги в контейнера.

5. Затрупани сте с непотребни вещи

Чудесно е да знаеш, че в дома ти няма излишни вещи, които само да заемат място и да се чудиш къде да си сложиш новото пухкаво одеяло. Но кажете ми честно, за какво ви е книга с рецепти, ако предпочитате набързо да си извъртите едни яйца на очи. Чувствайте се свободни да изгоните всичко, което не използвате.

6. Неспособност да продължиш напред

Доста е трудно да започнете нова връзка, когато сте заседнали в предишната. Ако ви отнеме много време, за да се самоубиете, тогава рискувате да изпуснете всички готини момчето, които въздишат по вас. По-добре секс на плажа, отколкото успокоителни хапчета, нали? За да си помогнете и ако не искате да кажете здравей на самотата, достатъчно е само да се сбогувате с подаръците, останали от бившия.

7. Емоционални проблеми

Ако сте силно чувствителен човек и не понасяте добре стреса, не трябва да излагате нервната си система на допълнителен стрес – изхвърлете всички подаръци от бившия си, а с тях – и ненужния емоционален багаж. В противен случай ще страдате от безсънни нощи и нестихващи паник атаки.

Четете още: Колко минути трае идеалният секс - цифрата доста ще ви изненада