Винаги ще имаме нужда от вдъхновение за онези дни, в които чувстваме, че мотивацията ни е изоставила.

За да си припомним есенцията на живота - а именно, че сме силни, независими и бихме могли да постигнем всичко, на помощ ни идват великите жени в световната история.

От 20-ти век до днес, има толкова много примери на представителки на нежния пол, извоювали наистина забележителни промени, заради борбения си дух и осанка на победителки.

Избрали сме за вас няколко цитата, които да ви просълзят, да ви усмихнат и да ви накарат да мислите положително, защото щом те са успели да станат велики, значи и вие можете!

"Елегантността е когато вътрешния свят е толкова красив, колкото и външния", Коко Шанел, дизайнер.

"Сама не мога да променя света, но можа да хвърля камъче във водата, за да се получат кръгове", Майка Тереза, нобелов лауреат.

"Дъното на дъната се превърна в мястото, откъдето успях да изградя наново живота си", Дж.К. Роунинг, автор на "Хари Потър".

"В политиката: ако искаш да чуеш да чуеш нещо, попитай мъж. Ако искаш нещо да бъде наистина направено, попитай жена", Маргарет Тачър, английски политик.

"Успехът значи нещо и можеш да го изживееш, само ако си го постигнал сам", Мишел Обама, първа дама на САЩ.

"Жените са истинските архитекти на обществото", Шер, певица.

"Мисли като кралица. Кралицата не се страхува от провала. Провалът е още една крачка към това да си велик", Опра Уинфри, ТВ водеща.