Алекс Сърчаджиева разказа за последната си ангелска целувка с Ласкин

16 юни 2021 | 09:23
84031
10
Булфото
10

„Няма да срещна друг мъж, който да ме обича така, както ме обича Иван Ласкин“. Това е едно от изреченията в разтърсващия монолог на Александра Сърчаджиева в най-новата й пиеса “На живо“, чиято премиера бе вчера вечерта в София. Актрисата споделя целия си живот пред зрителя с помощта на колежката си -изключителната Радена Вълканова, която играе телевизионна журналистка. Тя обстрелва Александра с безпощадните си въпроси, докато разговорът между двете не се превръща в дълбока и прочувствена изповед. Сърчаджиева разказва как майка й Пепа Николова й умира, докато лекарят пред стаята й дъвче баница, а тя иска да се хвърли отвисоко, защото едва на 22 години е загубила най-важния си човек. Навлиза надълбоко в отношенията си баща си Йосиф Сърчаджиев, който 11 години изживява бурна любов с Пепа, но после се връща при съпругата си.

Въпреки че е дал името си на Александра, той решава да си го вземе обратно и започва шумен процес, който всички артисти в София следят. Стоянка Мутафова, която е близка приятелка на Пепа и двете делят една гримьорна, дори е изгонена от съдебната зала заради „непристойно поведение“. Сърчаджиева, която все пак запазва името след решението на съда, се връща и в най-романтичните мигове от миналото си, когато започва връзката й с Иван Ласкин. Той й се обяснява в любов неочаквано, тя го отрязва и той решава да се самоубие. Алекс не скрива пред публиката и кошмара от последните му дни на тази земя, когато той си отива в болница.

Жена му успява да открадне една минута време с него насаме точно на 30 декември и го целува по ръката, защото целият е омотан в системи. Целувката е на знаково място-на ръката си Ласкин има татуировка на три ангела с образите и имената на двете му дъщери и Алекс. След шест дни той умира. Сърчаджиева разкрива напълно пред публиката бурите на живота си, но слава богу, вчера вечерта в София не валя за кратко и пиесата успя да направи своята премиера. Въпреки сухото време, доста дами от публиката не можаха да сдържат сълзите, а в плач избухна и самата Сърчаджиева, която горещо благодари на зрителите за подкрепата.

Не останаха сухи и очите на режисьора Димитър Коцев-Шошо, син на големия актьор Константин Коцев. Сценограф е Никола Тороманов, музиката е на Милен Кукошаров, а текстът е на Яна Борисова по разказите на самата Сърчаджиева. „На живо” ще има премиера и в Бургас на 20 юни на сцената на Държавна опера “Бургас” (билети на касата на часовника) и във Варна на 21 юни във Фестивалния конгресен център, където билетите вече са изчерпани. Спектаклите продължават отново в София на сцената на „Сълза и смях“ и всички, които искат да видят една откровена пиеса без тъпи шегички, злободневни заяждания с политици и голотии, трябва да го направят.

Четете още: Гаджето на Рачков стана на 22, двамата купонясват в дискотеката на Коцето


 

Още по темата

Коментари

10 Асан
  18 юни 2021 | 14:49 отговор
 

K.urvi zbogom

 
9 Blondie
  18 юни 2021 | 14:17 отговор
 

Алекс, опитваш се да кешираш по всякакъв начин трагедиите си. Да, хората те харесват и съжаляват, но вече започваш да прекаляваш - все пак Ласкин сам си го докара ...

 
8 Соня
  17 юни 2021 | 14:22 отговор
 

И това са човешки същества,с претенции-вероятно!Как е възможен такъв език и озлобление,нали знаете,че възмездието не спи и рано или късно се появява с-омерзение и отмъщение не се ЖИВЕЕ!

 
7 Иван
  17 юни 2021 | 07:13 отговор
 

Много интересна работа: да си разказваш личните премеждия и да се оплакваш в спектакъл. Йоско бил дал името си, пък после бил тръгнал да си го взима чрез съда. Тука нещо не е точно така. Башка това, но според мен е невъзможно някой да има пламенна любов 11 години точно с Пепа Циганката, както й казваха в театралните среди. Дъщеря й разиграва някакви цигански истории.

 
 
Ния
17 юни 2021 | 17:01

Чудя,ви се!Човек ли сте,простак ли сте? Тъпея от това,което сте написали.Да,вие сте един жесток и лош човек.

6 НСГП
  17 юни 2021 | 06:49 отговор
 

!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! СНИМКА. ши ши , че да не би да манипулираш и огледалото освен злите хора ? Брутално грозен и зъл самовлюбен цигански урод. msbrico. Оня ден "жена" надежда дойчева те показвам на едно пернишко 28 годишно момиче и кокиче - кво виждаш? МНОГО ГРОЗЕН МАНГАЛ И ЛОШ ЧОВЕК. "жена" - надежда дойчева.

 
 
!!! Н.а.дежда е бивша продавачка на артикули за баня в магазин Бриколаж в Люлин,а сега подвизаваща с
17 юни 2021 | 06:52

!!! Н.а.дежда е бивша продавачка на артикули за баня в магазин Бриколаж в Люлин,а сега подвизаваща се с никове ,като Следователката,na di и кой знае още колко фалшиви ти си пример за това,каква не трябва да бъде една жена.Използвайки работата си в Хенди и използващата хората,като пионки може и да постигаш дадени цели,но айде не искаме да сме,като теб и да се правиме на кючекини по разни партита.Ти по-добре си гледай единственото дете,а не да сереш по форумите измишльотини и клевети за хората.Много ти се ще да съм наркоманка и да живея в мизерия,но може само да си мечтаеш за това нещастнице мизерна.Такива,като теб освен,че са грозни отвън са боклуци и от вътре,което е по-зле,затова и свекърва ти не може да те понася и с караш всеки ден с мъжа си.Та гледай да не те ритнат от семейното ложе та да ти покажат ,къде ти е мястото.Тя се загрижила за чуждото дете,а не гледа собственото си и стои милото в стаята си само,кво му беше наказанието ,тихо и да си кюти там.Мърла злобна си ти и не заслужаваш грам внимание,камо ли да се занимава човек с подобни екскременти ровещи адреси и телефони и пускащи с.е.к.с обяви на нищо неподозиращите хора.m.sb.rico,продавай си незаконните цигари и се гръмни злобо грозна.!!!

5 :)
  16 юни 2021 | 21:02 отговор
 

пИСНА МИ ОТ ТАЗИ ДРИСЛА И МНОГОСТРАДАЛНИЦА. Аман.

 
 
Деси
17 юни 2021 | 21:35

Не те е срам!

4 Аз
  16 юни 2021 | 19:24 отговор
 

Mисля,че вече прекалявате.

 
3 ...
  16 юни 2021 | 12:39 отговор
 

Еб@си ангела хахахахах Олигофренска работа....запален ловец- демек садист и убиец. Порка си с ''дружинката'',убива по-слаби същества от него,защото е психопат и смъртта на някого му доставя удоволствие и после ангелско нещо имало у него хахаххаха Изрватените садисти са всичко друго но не и притежатели на добри и близки до божественото качества,СОРИ.

 
2
  16 юни 2021 | 11:22 отговор
 

На това му се вика способност да убиеш с целувка!

 
1 mikbegestet@abv.bg
  16 юни 2021 | 10:36 отговор
 

wssi4ko e za pri!tja fufli!

 

Добави Коментар

Най-четени