Автор
Woman.bg

Анна Никол Смит: Едно момиче, което си отиде заради славата

Днес ще си спомним за една красива дама, която си отиде твърде рано, благодарение на суетата и наркотиците, но която светът ще помни – Анна Никол Смит. На този ден тя щеше да навърши 54 години.

Русокосата изкусителка нашумя бързо с красотата и завидната си фигура като модел на Playboy, а по-късно успя да омае 89-годишния милиардер Хауърд Маршал. Отстрани животът ѝ изглеждаше бляскав и съвършен, но истината е, че е изпълнен както с огромни успехи, така и с драматични обрати .

Анна Никол Смит е родена на 28-и ноември 1967 г. в Тексас. Бъдещият модел изживява трудно детство, тъй като израства без баща. Той напуска семейството, когато тя е само на няколко месеца. За да изкарва прехраната си, в тийнейджърските си години Анна работи в ресторант за бързо хранене, където открива бъдещия си съпруг – Били Смит. Двамата влюбени сключват брак, когато красавицата е едва на 17 г. Тогава се ражда и синът им, Даниел. Не след дълго се стига до развод.

Младата Анна мечтае да бъде следващата Мерилин Монро и е повече от амбицирана да постигне тази си цел. Следват тежки години, в които красавицата трябва да издържа себе си и да отглежда сина си, заради което ѝ се налага да работи всякакви професии, включително и като стриптизьорка. Късметът й се усмихва през 1991 г., когато среща петролния магнат Хауърд Маршал, с когото разбира се, се запознава на работното си място.

Още на следващата година Анна Никол Смит се появява на корицата на Playboy – решаващ момент в кариерата ѝ. Малко след това тя става рекламно лице на модния бранд Guess. През 1993 г. Анна е призната за „Playmate на годината“, а името ѝ нашумява все повече. Смит се превръща в интересна личност за медиите, заради постоянните възходи и падения в живота си. Самата тя също не прикрива любовта си към папараците и вниманието на таблоидите.

Когато е само на 26 г., Анна се омъжва за милиардера Хауърд Маршал, който тогава е на 89 г. Сватбата им предизвиква скандал и множество обвинения към моделката, че се интересува единствено от богатството на значително по-възрастния си съпруг. Според някои медии Анна дори тръгнала на пътешествие до Гърция без Маршал. През 1995 г. той умира, а Анна не прекарва с него последните му дни.

Въпреки че красавицата очаква да наследи част от състоянието му, защото той ѝ дал обещание приживе, тя не получава нищо след смъртта му. Хауърд не я е включил в завещанието си и Анна започва битка за това, което според нея ѝ се полага. Опонентът й е синът на Маршал. Съдът присъжда на красавицата част от парите на мъртвия ѝ съпруг.

Тя направи света част от всички тези битки през 2002 г., когато стартира шоуто си „Шоуто на Анна Никол“. То отразява всички трудности в живота ѝ през период от две години, но феновете ѝ продължават да я обичат и следят, дори и след като то е свалено от ефир.

Анна Никол Смит е объркана и често има проблеми с теглото и забранените вещества. Но въпреки всичко кариерата й продължава да бъде в разцвета си. Моделката участва в множество реклами, фотосесии, филми и става лице на линия за диетични продукти.

През 2006 г. Анна съобщава, че е бременна и девет месеца по-късно се ражда дъщеря ѝ Даниелин. Легендарната красавица е по-щастлива от всякога, защото винаги си е мечтаела за второ дете, но драматично събитие помрачава щастието й. Синът ѝ умира от свръхдоза само три дни след раждането на сестричката си. Анна така и не можа да преживее загубата.

Тя се превръща във водеща тема за медиите и все повече се затруднява да издържи на напрежението. Анна Никол Смит умира на 8-и септември 2007 г., когато е само на 39 г. и в разцвета на кариерата и красотата си. Тя е намерена в хотелска стая в Холивуд да лежи в безсъзнание. Бе сложила край на живота си по същия ужасяващ начин като сина си – чрез сввръхдоза и антидепресанти. След смъртта й основателят на Playboy, Хю Хефнър, прави изявление пред пресата:

„Тя беше чудесен приятел и направи много за Playboy и за мен“.

Кончината на Анна Никол Смит предизвиква множество въпроси, а животът ѝ се превръща във вдъхновение за документални филми и книги. Макар и посмъртно Анна често е оприличавана на идола си Мерилин Монро.

Четете още: Кръв от костенурки – истинският еликсир на младостта?