Да съдиш BBC заради името на дъщеря си? Това само Меган и Хари могат да го направят

По принцип да се родиш като член на кралска фамилия, особено на най-влиятелната в света, се води за голям късмет. Ама да се родиш в семейство на объркан принц и амбициозна до мозъка на костите си американска актриса, общо взето големите отшелници на британското кралско семейство, си е просто да изтеглиш късата клечка. На всичкото отгоре и никога няма да получиш кралска титла, защото мама и тате са решили да избягат и да се оплачат на целия свят колко е скапано да си част от тази фамилия, да си я наречем направо институция.

Хора по цялото земно кълбо ще наблюдават как растеш, на кого приличаш, как се държиш, общо взето нито една твоя стъпка в този живот няма да остане тайна за никого. А и да не забравяме, че мама Меган и тате Хари са те кръстили на кралицата, прабаба ти и винаги ще носиш тази отговорност на раменете си. В това няма нищо лошо и името Лилибет е приказно красиво, но херцозите на Съсекс успяха да направят скандал и от него. Не вярвам да не сте чули, че вече е започнала съдебна битка, при това срещу BBC, заради твърдението, че Меган и Хари не предупредили Нейно Величество, че ще кръстят дъщеря си на нея. И хоп - ето го новото дело за клевета.

Тази сутрин в западните медии се появи коментар, който гласи: "Само Меган и Хари може да се обърнат към адвокатите си и да заведат дело заради името на дъщеря си" и съм напълно съгласна с това твърдение. Всъщност, има ли нещо, за което тези двамата не са отишли в съда и има ли проблем, който да не са пожелали да решат по съдебен ред?

По правило, няма по-удачен начин да изглаждаш несправедливостите в живота си от това да се обърнеш към правосъдието, но някак си, тази новина ми идва вповече. Няма ли как всичко да приключи до изявлението на Меган и Хари, че публикуваната от BBC информация е невярна и да поискат публично извинение? И може би едно галантно предупреждение, че при следващата клевета, ще се намесят адвокатите им? Не, тези хора имат някакъв много особен афинитет към съда и са готови да намесят дори и невръстните си деца, само и само да има някое-друго ново дело.

А какво ще се случва с Арчи и Лилибет, докато растат в уж по-спокойна, далеч от светския шум и прожекторите, среда? Вероятно няма да го усетят това така мечтано от Меган и Хари спокойствие, защото самите те предизвикват скандал след скандал. И накрая отиват в съда. Едно обаче можем да пожелаем на тези мъници, които ги очаква не много лек живот, при това без кралски титли - да бъдат силни и да се борят за щастието си.

Четете още: Илиана Раева трогна фенове с прочувствено послание към дъщеря си Славея (снимки и видео)