'Дивата орхидея' Кари Отис: красавицата, чиято кариера бе съсипана от тиранина Мики Рурк

Известният еротичен филм на Залман Кинг ѝ донася безпрецедентна слава, популярност, страстна любов, но и… дълбока тъга…

Героинята на култовия еротичен филм „Дива орхидея“ Емили Рийд, изиграна брилянтно от красавицата Кари Отис, буквално още от първите кадри разпалва мъжките сърца със своята необичайна, привличаща погледа красота.

View post on Instagram
 

Ролята ѝ в образа на изкусителната Емили се превръща в истински триумф за нея и я изстрелва директно на върха на славата. Холивуд е във възторг. Критици и киномани пророкуват бляскава кариера на актрисата, която ще раздава щедро усмивки от червения килим след поредната филмова награда. Не това обаче ѝ е отредила съдбата. Животът на ослепителната Кари, която на 28 септември навърши 53 години, се развива по съвсем друг начин, далеч от светлините на прожекторите. И виновник за това е мъжът, в когото тя се влюбва безумно и който съсипва безжалостно шанса ѝ за бляскаво бъдеще в Холивуд – Мики Рурк.

View post on Instagram
 

Когато Кари Отис се появява на снимачната площадка за филма „Дива орхидея“, сърцето на Мики започва да бие лудо. Очарованието, което това 22-годишно момиче излъчва, пленява 38-годишния актьор, както никоя друга жена досега. Това признава самият Рурк години след първата им среща в свое интервю.

Един от най-харизматичните по онова време мъже на Холивуд, изградили репутацията на секссимвол, веднага задейства чара си и Кари се влюбва в него до полуда. „Той буквално ме обожаваше, както никой друг преди това“, ще каже по-късно самата Отис.



Така любовта от екрана между двамата бързо се пренася и в реалния живот. През 1992 г. - две години след премиерата на филма (1990 г. ), двойката си казва „Да“. По това време Мики Рурк се отнася към любимата си като към крехко цвете в саксия. Грижи се за нея, носи я на ръце, обсипва я денонощно с много обич и нежност, споделя години след раздялата им Кари.

Но не всичко в живота на Кари Отис е толкова розово, колкото на пръв поглед изглежда. Тя е на 16 години, когато сбъдва мечтата си да стане фотомодел. а на 18 години вече е топмодел, като напълно игнорира здравословния начин на живот и принципите на рационалното хранене. По онова време тя украсява кориците на най-престижните модни списания като Cosmopolitan, Vogue, ELLE и др. За да е винаги в перфектна форма, Кари не се храни достатъчно и изпива огромни количества кафе всеки ден. Алкохолът и наркотиците също не я подминават. Страда от хероинова зависимост и анорексия, заради които замалко не загубва живота си и стига до болнично лечение.

View post on Instagram
 

Цялата истина за модния бизнес, за живота си като модел и за личните си неволи, тя ще се осмели да разкаже години по-късно в своята автобиография - Beauty Disrupt: A Memoir. В книгата Кари откровено пише за хранителните си разстройства, както и за зависимостта си от наркотици и алкохол. В нея тя отправя призив към всички момичета как да намерят сили да преодолеят вредните зависимости и да намерят пътя към вътрешната хармония.

В книгата Отис описва и не особено лицеприятни моменти от живота си с Мики Рурк. Когато отива пред олтара с него, тя не подозира, че ѝ предстои 6-годишен кошмар.

View post on Instagram
 


Оказва се, че красивите екранни герои на актьора, изпълнени с благородство и любов към жените, са поразително различни от истинската същност на Мики. Буйният нрав, неоправданата ревност и резките промени в настроението на актьора стават причина за редовните скандали между двамата, които често завършват с побой над Кари. През всичките тези години на общо съжителство Рурк сякаш умишлено се опитва да съсипе кариерата на съпругата си. Не позволява на нито един продуцент да търси жена му за каквато и да е роля във филм, крие от нея телефонните обаждания от модни агенции и кинорежисьори.

Стига се дори до там, че бившият боксьор започва все по-често да посяга на жена си заради нейната непокорност. В книгата си Кари описва как веднъж Мики Рурк едва не я застрелял с пистолет. С течение на времето и заради скандалите и невъздържания темперамент на Рурк любовта между двамата угасва.

Така вечно пияният Мики, който често е и под влиянието на наркотици, се превръща в истинска заплаха за живота на Кари. До момента, в който след поредния жесток побой изтощената Кари решава да се обърна към полицията.

„Съдът ще задължи холивудския актьор да не се приближава до нея Кари ще подаде молба за развод: тя не е трогната от молбите на Мики, че той ще се поправи и ще се опита да направи всичко, за да върне любовта“, гласи тогава информацията в медиите, оповестяваща разрива между звездната двойка.

View post on Instagram
 


Уморена от 6-годишния кошмар, Кари най-после намера свободата и своето щастие. След известно време тя се омъжва за учения Матю Сътън, на когото ражда две деца и в когото открива така жадувания от нея любящ, грижовен и вдъхващ увереност и сигурност партньор в живота. Двамата са неразделни и до днес.

View post on Instagram
 


А Мики Рурк, който до ден днешен твърди, че Кари Отис е любовта на живота му, която е изгубил по своя вина, днес продължава да води безполезна надпревара с времето и славата, обезобразявайки лицето си с пластични операции.

View post on Instagram
 

Четете още: Е, много е сладък: Даниел Крейг с розово сако и любимата дъщеря за премиерата на новия 'Бонд'