Дъщерята на Елизабет просълзи света: Сбогом, мамо, кралице

14 септември 2022 | 16:08
47470
4
снимки: Getty Images
4

Днес цял свят е насочил погледа си към британското кралско семейство след смъртта на кралица Елизабет Втора, която си отиде буквално в рамките на няколко часа. И макар монархът да бе на преклонна възраст, сякаш никой не очакваше, че най-лошото предстои. След 70 години на трона и 96-годишен земен път, тя пое последната си глътка въздух в любимата си лятна резиденция - Балморал. 

Ситуацията в часовете преди да бъде съобщена скръбната вест, изглеждаше наистина критична, след като всички членове от семейството се втурнаха към замъка в Шотландия, включително и принц Хари, който сам прие да бъде отлъчен от фамилията. Но уви - той не успя да се сбогува с нея, брат му Уилям също. Единствените, които разменили последни думи с Нейно Величество, били децата ѝ - Чарлз, Едуард, Андрю и принцеса Ан, която имала честта да бъде до Елизабет в последните ѝ 24 часа, както и в последните ѝ пътувания.  

принцеса Ан, кралица елизабет втора

"За мен беше чест и привилегия да бъда до кралицата в последните ѝ пътувания. Имах късмета да бъда до нея и в последното денонощие от живота на скъпата ми майка. 

Да видя колко много я обичат и уважават по време на последните ѝ ангажименти беше невероятно. Всички ще имаме уникални и незабравими спомени с нея. Благодаря на всеки, който споделя мъката на цялото ни семейство от огромната загуба. Нейното присъствие и приносът ѝ към националната ни идентичност сякаш бяхме приели за даденост. 

Благодаря и на всички, които в момента оказват толкова силна подкрепа към скъпия ми брат - крал Чарлз Трети.

 

Мамо, кралице, благодаря ти за всичко.", гласи обръщението на принцеса Ан. 

кралица елизабет втора, чарлз, принцеса ан

Ковчегът на Нейно Величество пристигна в Бъкингамския дворец вчера. Той бе транспортиран от Единбург, където в храма Сейнт Джайлс бе бдението, за което пристигнаха хиляди поданици. 

Четете още: Кралска магия за вечна любов: 10 тайни, заради които Елизабет II и Филип останаха влюбени до гроб


 


Още по темата

Коментари

4
  20 септември 2022 | 21:35 отговор
 

 
3 Risko
  16 септември 2022 | 19:02 отговор
 

DANO DA IZPUKATE VSI4KY REPTYLY, CYALATA ANGLYYSKA PAPLA4 PO SVETA ! HORA, VIE ZNAETE LI KAKVO E TOVA ANGLI4ANIN, A?

 
2 Крхкш
  15 септември 2022 | 10:34 отговор
 

Анатема за всеки който се кланя пред този дявол. Семейство убийци и педофили

 
1
  14 септември 2022 | 20:32 отговор
 

 
 
Човек
15 септември 2022 | 15:46

Прав си за рептилите гадни.

Добави Коментар

Най-четени